digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Kakanj: Počela zimska sezona škole islama

Autor: Januar 20, 2017 0

U subotu, 07.01.2017. godine, poslije jacija namaza počela je nova sezona Zimske škole islama u džematu Čaršijske džamije u Kaknju.

Kao i prošle godine plan je da se svake sedmice poslije jacija namaza održi po jedno predavanje. Prvo i treće predavanje u mjesecu održat će imam džemata Čaršija  Elvedin ef. Ibrahimspahić. Drugo predavanje u svakom mjesecu održat će po jedan imam sa područja Medžlisa Kakanj, dok će posljednje predavanje u mjesecu održati neki od profesora sa islamskih fakulteta ili medresa.

Ove godine zamišljeno je da se svake druge subote održi omladinske druženje poslije predavanja u mektebu Čaršijske džamije. Omladinske druženja će biti poslije predavanja koja održe gosti predavači. Prvo predavanje održao je Elvedin ef. koji je govorio o opasnosti grijeha i griješenja te najavio da će na ovu temu govoriti nekoliko puta u toku ove škole islama.

Elvedin ef. je istakao da ove sezone ovaj serijal predavanja ne zovemo Mala zimska škola islama zbog toga što svaki posao koji se radi u ime Uzvišenog Allaha ne može biti mal. Zato se ove godine zove Zimska škola islama. 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine