digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Predavanje Harisa Silajdžića

Autor: Decembar 09, 2016 0

U Bošnjačkom institutu - Fondacije Adila Zulfikarpašića šestog decembra s početkom u 19:00h, u sklopu manifestacije "Selam, ya Resulallah" ugošten je dr. Haris Silajdžić koji je uvršten u raspored aktivnosti ove manifestacije.

Održana je aktivnost "Večer sa dr. Harisom Silajdžićem", pod voditeljstvom Muhameda ef. Velića, gdje je kroz nekoliko uvodnih riječi upoznao prisutne sa biografijom dr. Silajdžića.

Uz nekoliko pitanja voditelja, dr. Silajdžić je održao i prigodno predavanje, nadovezavši se na pitanja koja su mu bila upućena, osvrnuvši se na današnjicu, sa fokusom na prozivanje Bosne i Hercegovine kao središtem regruta tzv. "Islamske države", te uz poređenja i navode dešavanja u svijetu ukazao na neispravnost tumačenja "Radikalnog Islama" kako na ovim, tako i na širim prostorima. Ova aktivnost je izazvala veliku zainteresiranost građana, te je odziv bio ogroman, što je također učinilo svečanijom.

Prisutni su bili počašćeni izvedbama muzičkog umjetnika, Latifa Moćevića, te uz nekoliko pjesama mogli da uživaju u kratkim pauzama. Na kraju programa, dr. Silajdžiću je uručena zahvalnica za učešće u manifestaciji "Selam, ya Resulallah - Dani o Allahovom Poslaniku", što je tradicija ove manifestacije.

"Večer sa dr. Harisom Silajdžićem" je druga po redu aktivnost u sklopu manifestacije "Selam, ya Resulallah - Dani o Allahovom Poslaniku", sutra (7.12.) sa početkom u 10:00h će biti održava tribina "Ćilimi i serdžade sarajevskih džamija" u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese, dok će izložba, pod istim nazivom, biti upriličena u Hanikahu Gazi Husrev-begove medrese u periodu od 11 do 12 sati.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine