digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Prnjavor: Održan iftar u džematu Mravica-Galjipovci

Autor: Emir Softić Juli 03, 2015 0

Prvi ovogodišnji džematski iftar na području Medžlisa Islamske zajednice Prnjavor je održan u džematu Mravica-Galjipovci u nedjelju 28.06.2015.god., jedanaestog  dana ramazana.

 

Pored džematlija ovog džemata, iftaru su prisustvovali mnogobrojni,  ali i veoma ugledni gosti. Prije svih, iftaru je prisustvovao banjalučki muftija prof. dr. Osman-ef. Kozlić, zatim profesori sa IPF-a u Bihaću na čelu sa dekanom prof. dr. Fuad-ef. Sedićem i ministar Zlatan Klokić koji je bio i sponzor ovog iftara.

Nakon iftara, prisutnima se je obratio glavni imam Medžlisa prof. Fikret-ef. Čelenka. Poselamio je goste te im zahvalio na odvojenom vremenu i njihovom prisustvu ovom iftaru. Posebnu zahvalnost je uputio banjalučkom muftiji koji je i pored mnogobrojnih obaveza, ali i poziva na iftare odabrao da baš ovdje bude prisutan.

Zahvalnost je upućena i ministru Klokiću te kolektivu IPF-a iz Bihaća koji redovno posjećuju MIZ Prnjavor posljednjih nekoliko godina tokom ramazana. Također je zahvalio vrijednim džematlijama u organizaciji i pripremi iftara, kako džematskom odboru na čelu sa mutevelijom Edvinom Zejnićem, tako i omladini koji su posluživali prisutne i isto tako vrijednim kuharima, ali i majkama koje su pripremile pite i kolače.

Iftaru su također prisustvovali članovi IO MIZ-a, te imami i mutevelije drugih džemata. Ovakvi iftari su lijepe prilike za druženja u mubarek ramazanu, ali svakako i prilika da se zaradi koje dobro djelo više. Prije teravije, muftija i profesori su održali vazove po džematima.

 

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine