digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Livno: Održano Drugo omladinsko ramazansko druženje

Autor: Šejla Mujić-Kevrić Juli 04, 2015 0

U srijedu, 01. jula, 2015. godine,  realizirano je drugo po redu omladinsko, zabavno edukativno druženje u Ćurčinici. Ovog puta, tema je bila Dobročinstvo prema roditeljima, s tim da su priređivači programa manje ili više odstupali od zadate tematike.

 

Na početku se predstavio hor Medžlisa IZ Livno sa jednom veselom ilahijom, koju su popratili uz tarabuk što je dalo poseban karakter u izvođenju ove tačke.

Davud Topalović iz Golinjeva za prisutne je priredio vrlo poučnu prezentaciju o životu lijepog i strpljivog, Jusufa, a.s., analizirajući detalje koje nudi sura Jusuf. Učenice medrese, Rejhana Hodžić i Merjem Pivčić su govorile o islamskom odnosu prema roditeljima, izdvajajući posebno lijepo i plemenito ponašanje prema majci kojemu islam posvećuje izuzetnu pažnju. Anesa Hodžić, koja je ujedno i članica hora kazala je nešto o važnosti namaza u životu mladog čovjeka, prikazujući poučan video o tome kako je pogubno za mlade da ostavljaju namaz ukoliko žele lijep i uspješan život na ovome i budućem svijetu.

Zahvalni smo svakom od učesnika što su odvojili svoje vrijeme i potrudili se da ovo druženje bude edukativno, prezentirajući jako kvalitetne sadržaje, poučne za mlade, ali i za sve druge muslimane.

Ramazanska omladinska druženja završavamo sljedeće srijede, kada ćemo vrijeme provesti samo u ugodnom razgovoru, bez popratnih sadržaja. Stoga, pozivamo ponovo sve mlade da nam se pridruže, da zajedno ispratimo mubarek mjesec koji nam je evo hvala Allahu svima donio mnogo berićeta i nafake u našem Livnu.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine