digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Aktivnosti Muftije mostarskog

Mostarski muftija Salem -ef. Dedović u petak 9. dana mjeseca ramazana boravio je u službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Tomislavgrad

Muftija je klanjao džuma-namaz i održao hutbu u Džudža Džaferovoj džamiji u Tomislavgradu, a nakon toga je sa svojim saradnicima i u pratnji predsjednika Medžlisa gosp. Ibrahima Kapetanovića i v.d. glavnog imama Edina -ef. Kukića posjetio džemat Mokronoge u kojem se u noći sa četvrtka na petak desio incident - ispisivanje grafita uvredljivog sadržaja na porodičnoj kući Izeta - Iske Tire.

Muftija je potom posjetio i džemat Stipanjiće gdje je klanjao ikindiju-namaz i kratko se obratio prisutnim vjernicima. U svom obraćanju muftija je čestitao džematu na rezultatima koje je ostvario njihov imam Amer -ef. Jugo koji je u ovoj mektebskoj godini proglašen najboljim muallimom muftijstva mostarskog.

Posjeta Glamoču

Mostarski muftija Salem -ef. Dedović u petak 9. dana mjeseca ramazana boravio je u službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Glamoč.

Muftija se u Glamoču susreo sa glavnim imamom Muhamedom -ef. Dragolovčaninom, predsjednikom Medžlisa gosp. Arifom Kovačevićem i predsjednikom BZK “Preporod” gosp. Amelom Saltagom.

Razgovarano je o aktivnostima Medžlisa Glamoč i mogućnosti obnove nekoliko starih džamija koje ujedno predstavljaju važno kulturno-historijsko naslijeđe.

Muftija je ovog prilikom posjetio lokalitet Gornje džamije na Starom gradu, te džemate Biličić, Kovačevci i Malkočevci, a teravih-namaz je klanjao u gradskoj džamiji u Glamoču gdje se i obratio vjernicima.

Čestitao je predsjedniku gosp. Arifu Kovačeviću i glavnom imamu Muhamed –ef. Dragolovčaninu na postignutim rezultatima i izuzetno uspješnoj organizaciji vjerskog života na području ovog Medžlisa.

Pozvao je vjernike da iskoriste odabrano vrijeme mubarek mjeseca ramazana za postizanje duševnog smiraja, porodične i lične sreće i da činjenjem dobrih djela zasluže oprost Uzvišenog Stvoritelja.

Posjeta Livnu

Mostarski muftija Salem -ef. Dedović u subtu 10. dana mjeseca ramazana boravio je u službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Livno.

Tom prilikom susreo se sa predsjednikom Medžlisa gosp. Hajrudinom Maksićem i glavnim imamom Dževad -ef. Hadžićem.

Čestitao im je na izuzetno uspješnom rukovođenju Medžlisom.

Muftija je klanjao podne-namaz u Ćurčinica džamiji u Livnu gdje je održao i prigodno predavanje o značaju i blagodatima mjeseca ramazana.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine