digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Tuzla: Omladinski iftar u džamiji Kralj Abdullah

Autor: Džanan Ribić Juli 14, 2015 0

U najvećoj tuzlanskoj džamiji Kralj Abdullah organiziran je iftar za mlade. Omladinski iftar organiziran je uz finansijsku pomoć humanitarne organizacije „Mercy-USA“

Dr. Gasan Husni, predstavnik humanitarne organizacije „Mercy-USA“ kazao je da je iftar organiziran za 160 mladih.

- Tokom ovogodišnjega ramazana naša organizacija je pripremila više iftara u Tuzlanskom kantonu. Ovo je treći po redu omladinski iftar u Tuzli. Do sada smo organizirali iftare za mlade u džamiji Tušanj-Slatina, džamiji u Solini i ovaj iftar u džamiji Kralj Abdullah. Do kraja ramazana organizirat ćemo još jedan iftar za mlade u džematu Donji Čaklovići – ističe dr. Husni.

Emina Karasuljić, učenica četvrtoga razreda srenje škole, naglasila je da su iftari za mlade odlična prilika da se mladi zbliže i druže.

- Mladi trebaju dijeliti radost mjeseca ramazana zajedničkim druženjima i iftarima. Na taj način ćemo se povezati. Mi mladi vjeru treba da osjetimo na pravi način kako bismo to kasnije mogli prenijeti na svoju djecu – kazala je Karasuljić.

Nakon iftara za mlade nemoguće je bilo neprimijetiti na licima mladih sreću i zadovoljstvo što su imali priliku da se uz iftar zajedno druže i podijele ljepotu ramazanskih noći i steknu nova poznanstva.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine