digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

B. Novi: Izlet u povodu početka nove mektebske godine

Autor: A.K. Septembar 15, 2015 0
U nedelju, 13.09.2015. godine, MIZ Bosanski Novi i Ilmijja Bosanski Novi organizirali su druženje polaznika mektebske nastave, njih oko 110, povodom početka nove mektebske godine.
Na početku druženja prisutnima se obratio glavni imam Elvir ef. Vakufac koji je zaželio djeci i njihovim imamima uspjeha i u ovoj mektebskoj godini. Poseban ugođaj upriličili su muški polaznici odigravši malonogometni turnir kojeg su na kraju osvojili polaznici mekteba iz Hozića. Ženski polaznici mekteba su se takmičili u disciplinama trčanja te na taj način bili učesnici samih igara. Na kraju druženja, nakon osvježenja uz sok i kolače, podjeljenu su Kur'ani imamima našeg medžlisa, kao hedija, od Izvršnog odbora sa ciljem nagrađivanja istih na trudu kojeg oni ulažu u mekteb. Također su podjeljeni i pokloni polaznicima mektebske nastave koji su tokom prošle mektebske godine uspješno položili završene mektebske ispite - hatme te se tim činom željela poslati poruka i ostaloj djeci da se trudom i zalaganjem mogu postići rezultati koji će biti nagrađeni i od strane medžlisa. Na kraju druženja nagrade su uručene i pobjednicima po ostalim takmičarskim disciplinama. Nadamo se da će ovaj izlet ostati dugo u sjećanju polaznika mektebske nastave i da će doprinijeti njenoj posjećenosti i kvalitetu. Posebnu podršku u realizaciji ovog projekta dao je FK " Rudar " iz Blagaja, ustupanjem sportskog terena i drugih pomoćnih objekata kojima se ovom prilikom i zahvaljujemo.  
 
Takođe u subotu, 12. septembra 2015. godine povodom početka nove mektebske godine, a u svrhu motivisanja naše djece za što boljim učenjem i redovnim pohađanjem mekteba, predsjednik medžlisa Jasmin Karabegović i član Izvršnog odbora medžlisa Aziz Crnkić obišli su mektebe na području našeg medžlisa te prisutnim polaznicima uručili torbe i sveske za mekteb. Na ovaj način se željelo pokazati našoj djeci da će medžlis zajedno sa imamima nastojati da nagrade trud naše djece u mektebu u želji da i ova mektebska godina završi hatmama kao što je i protekla.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine