digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

MIZ Mostar bajramskim paketićima obradovao polaznike i štićenike Dječijih ustanova

Autor: H. Eminović Septembar 24, 2015 0

Glavni imam Medžlisa IZ Mostar Suljo ef. Cikotić i rukovodilac službi Medžlisa IZ Mostar Džafer Alić su 22.9.2015. podijelili bajramske paketiće štićenicima Centra za djecu i mlade s posebnim potrebama Los Rosales, štićenicima Dječijeg doma Mostar - Egipatsko selo u kojem su smještena djeca bez roditeljskog staranja i Dječijem vrtiću „Zemzem“.

 

Rukovodstvo ovih ustanova jednodušno je izrazilo zahvalnost na pažnji i brizi koju im kontinuirano predstavnici Islamske zajednice ukazuju, ne samo u vrijeme vjerskih blagdana i mubarek dana već i u svakoj drugoj prilici kad se ukaže potreba. Ef. Cikotić je u svojim obraćanjima naglasio kako mu je želja da u ovim danima velikog islamskog praznika s njima podijeli sreću, zadovoljstvo i da ih nagradi iskrenim osmijehom koji je prepoznao i na njihovim licima.

Prema riječima direktorice Mirna Mezit u Centru Los Rosales smješteno je 137 štićenika starosne dobi od 3 do 53. Ovaj gest podjele paketića za nju i rukovodstvo Centra je mnogo više od vrijednosti darova i poklona jer su djeca dobila još jednu priliku da se predstave i da se pokažu i dokažu koliko napreduju u odgoju i obrazovanju. Direktor Dječijeg doma – Egipatsko selo Ćamil Ramić zahvalo se Islamskoj zajednici na još jednoj posjeti i na još jednom izrazu naklonosti.

Ramić se zahvalio i svim građanima grada Mostara koji svojom donacijom kurbanskog mesa praktično osiguraju da djeca u Domu tokom čitave godine budu snabdjevena ovim prehrambenim artiklom.

Direktorica Dječijeg vrtića „Zemzem“ Minja Sefić s nesebičnom radošću je istakla kako joj ovaj vid podrške i pažnje, s obzirom da je Islamska zajednica njihov osnivač, predstavlja dodatni potstrek u radu i odnosu prema djeci koja pohađaju nastavu u „Zemzemovom“ vrtiću, jer se radi, prije svega o toplom ljudskom osjećaju prepunom ljudskosti i prepunom iskrenosti. Dječiji vrtić „Zemzem“ broji 231 polaznika.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine