digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Behram-begova medresa: Program u povodu Nove hidžretske

Autor: Amina Đulović Oktobar 18, 2015 0

Povodom Nove hidžretske godine Behram-begova medresa u Tuzli organizovala je nekoliko posjeta ustanovama i školama, te upriličila poseban programa u džamiji škole.

 

 

Početak nove 1437. hidžretske godine obilježen je u Behram-begovoj medresi prigodnim programom koji su u srijedu 14.10. priredili učenice i učenici trećeg razreda sa svojim odgajateljima. Čestitke povodom Nove hidžretske godine uputio je muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović. O važnostima hidžre govorio je prof. Ševko Sulejmanović koji je kazao kako svaki dan treba iskoristiti da bi se učinila po jedna hidžra u preispitivanju samih sebe.

Najuspješnijim učenicima Behram-begove medrese koji su učestvovali na Državnom juniorskom takmičenju u atletici uručene su pohvale i nagrade. U programu su učestvovali i članovi horske sekcije a nakon programa održan je turnir u odbojci.

Članovi volonterske sekcije i Kluba humanista ove škole, u utorak 13.10., obradovali su učenike Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa fizičkim i psihičkim smetanjama Tuzla. Pored prigodanog programa za djecu koji se sastojao od učenja ilahija, recitacija i igrokaza, učenici i učenice su djeci uručili 180 poklon paketića.

Program je održan i u Centru za djecu sa višestrukim smetnjama Koraci nade a korisnici Centra kao i 30 učenika O.Š. Mejdan romske nacionalnosti i socijalno ugrožena djeca, obradovani su poklon paketićima.

„Ovo je samo jedan dio aktivnosti koje je Behram-begova medresa realizovala povodom Nove hidžretske godine, a uključili smo se u određene aktivnosti koje su organizirale druge institucije Islamse zajednice na području Medžlisa Islmske zajednice Tuzla.“ – kazao je Mensur Husić, pomoćnik direktora Behram-begove medrese za nastavu.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine