digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Zahvalnica Uredu za društvenu brigu za pomoć Bosanskom Novom

Autor: Oktobar 19, 2015 0

U utorak (13.10.2015.) predstavnici MIZ Bosanski Novi u sastavu Jasmin Karabegović-predsjednik i Amir ef. Kalender-sekretar, posjetili su Ured za društvenu brigu pri Rijasetu IZ-e u BiH te se sastali sa rukovodiocem Ureda Hamed ef. Efendićem.


Povod sastanka je bilo, prije svega, uručivanje knjige "Bosanski Novi u našem srcu" kao znak zahvalnosti Uredu i Rijasetu na donaciji u iznosu od 3300 KM za 22 porodice našeg medžlisa koje su podjeljene u četvrtak ( 08.10.2015. ) a na osnovu molbe medžlisa za istom. Hamed ef. je iskazao zahvalnost na uručenom poklonu i istakao da je svrha Ureda upravo briga o potrebnima te je pomoć koju je Ured uručio medžlisu rezultat želje i poštivanja odredbi Islama za međusobnim pomaganjem.

Istog dana predstavnici medžlisa sastali su se i sa direktorom Vakufske direkcije dr. Senaidom Zajimovićem i pravnikom Husom Salihovićem.
Predstavnici medžlisa upoznali su direktora direkcije o dosadašnjim obavljenim aktivnostima vezanim za vakuf i vakufsku imovinu na području našeg medžlisa, te razgovarali o problematici s kojom se medžlis susreće na terenu a koja je vezana sa vakufsku imovinu. Također se razgovaralo i o planiranim budućim aktivnostima te načinu učešća i podrške Vakufske direkcije u istim, za šta se dobila bezuslovna saglasnost.
Dr. Zajimović se zahvalio na trudu koji se ulaže u očuvanju i zaštiti vakufske imovine i iskazao svoju i podršku Vakufske direkcije u budućim aktivnostima vezanim za iste.
takođerpredsjednik medžlisa na kraju sastanka uručio je dr. Zajimoviću knjigu " Bosanski Novi u našem srcu " kao znak zahvalnosti na bezrezervnoj podršci u radu medžlisa po pitanju vakufa.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine