digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Sanski Most: Medžlis donirao sredstva za liječenje djevojčice Ajle

Autor: Novembar 13, 2015 0

Nakon što se pročulo za tešku sudbinu koja je zadesila  sedmogodišnju djevojčicu  Ajlu Kvrgić iz Vrhpolja, i Medžlis Islamske zajednice Sanski Most se rado uključio u humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava neophodnih za njeno daljnje liječenje.

 

Tako je u proteklm danima u svim džamijama i džematima našeg Medžlisa organizirano  prikupljanje novčane pomoći, kako bi se neophodna sredstva čim prije skupila i kako bi se njenim roditeljima pomoglo u njihovoj borbi za život svoga djeteta. 

Podsjećamo, Ajla boluje od aplastične anemije i potrebna joj je transplantacija koštane srži koju će joj donirati njena mlađa sestra. Transplantracija se mora obaviti u inostranstvu, a novac koji joj je potreban za takvu operaciju iznosi 60 000 eura.

Iznos prikupljene novčane pomoći iznosi 10.802,17 KM i isti je uplaćen na  račun njenih roditelja koji je otvoren za ovu namjenu. 

Moramo napomenuti da je navedeni iznos iznad prosjeka uobičajenih prikupljanja putem sergija u našim džamijama, što govori da su naše džematlije posebno senzibilizirane kod  ljudskih životnih iskušenja  koja zadese malog i 'običnog' čovjeka, te je pomoć u takvim situacijama uvijek rado prihvaćena. 

Ovim putem se zahvaljujemo svim našim džematlijama koji su učestvovali u ovoj plemenitoj akciji i molimo Milostivog Gospodara da im nafaku i bereket uveća. 

Molimo Ga i da djevojčici Ajli podari ozdravljenje, bezbrižno djetinjstvo, te dug i sretan život.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine