digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Tuzla: Muftija na sijelu Omladinskog kruga

Autor: Džanan Ribić Novembar 18, 2015 0

Muftija tuzlanski mr. Vahid ef. Fazlović i glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed ef. Huskanović, posjetili su Omladinski krug MIZ Tuzla i gostovali na sijelu Omladinskog kruga

 

Sijela Omladinskog kruga održavaju se svakoga utorka u mektebu Mejdanske džamije.

Obraćajući se mladima na sijelu Omladinskog kruga, glavni imam hafiz Huskanović kazao je da omladina treba da se što više uvezuje i druži.

- Potrebno je da mladi više dolaze na mjesta kao što su sijela Omladinskog kruga, a ne na ona mjesta koja nisu dobra – istakao je hafiz Huskanović.

Islam i dobra djela prema ljudima

Muftija tuzlanski mr. Vahid ef. Fazlović rekao je mladima u Omladinskom krugu da je sretan što su istrajni i što Omladinski krug može svoje uspjehe da mjeri velikom mjerom, obzirom da postoji više od 20 godina.

- S obzirom na nijet s kojim mladi dolaze na ovakva druženja i sam sadržaj tih druženja, onda možemo govoriti o velikim koracima i njih je teško izmjeriti. Kada radimo i kada smo na Allahovom putu onda dosegnemo velika djela – napominje muftija Fazlović.

Muftija Fazlović mladima je posebno istakao da je globalni problem današnjice hedonizam i ekstremizam.

- I jedno i drugo je opasno. Najteže je nači mjeru. Odnosno srednji put. Ona kazuje o količini mudrosti. Mudrost je nivo znanja. Moramo uvijek znati da islam podrazumijeva dobra djela prema ljudima, a da je iman da vjerujemo u Allaha – ističe muftija Fazlović.

Sa imanom nije interes. Kada se ljudi druže u ime Allaha onda mogu izgraditi kvalitetne veze između sebe.

 

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine