digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Druženje džematlijki Bugojna i Prozora

Autor: Hatidža Pozder Decembar 08, 2015 0

Asocijacija žena Medžlisa islamske zajednice Prozor danas je upriličila prigodno druženje naših džematlijki sa gošćama iz Bugojna, članicama Asocijacije žena „Asr i Hedija“. Prvi dio druženja bio je u Čaršijskoj džamiji nakon podne namaza.

U ime naše Asocijacije žena gošće su dočekale Hatidža Pozder i  muallima Edina Hodžić. Na gostoprimstvu se zahvalila Armina Bušatlić a prigodno predavanje održala je Suada Šehić.

Druženje je nakon toga nastavljeno u kahvedžinici Medžlisa, gdje su žene imale priliku bolje se upoznati, razmijeniti mišljenja i iskustva te razgovarati o načinima što boljeg organizovanja i planiranja aktivnosti u radu sa ženama.

Gošće su na kraju predstavnicama naše Asocijacija žena uručile prigodan poklon a potom i zajednički obišle Mahalsku džamiju u Prozoru.

U ime naših džematlijki zahvaljujemo se Asocijaciji žena „Asr i Hedija“ iz Bugojna na današnjoj posjeti koju smo doživjele kao podršku našim planovima da se u pogledu ženskog aktivizma što bolje organizujemo.

Naravno, zahvaljujemo se i našim džematlijkama koje su svojim dolaskom uljepšale ovo druženje.

Zahvaljujemo se i Medžlisu islamske zajednice Prozor koji nam je finansijski pomogao organizaciju ovog lijepog događaja.

 

 

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine