digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Džemat Vlakovo: Predavanje ¨Poslovna inteligencija i povećanje sive mase¨

Autor: Februar 14, 2016 0

„Poslovna inteligencija i povećanje sive mase“ bila je večerašnja tema predavanja koje je organizirao džemat Vlakovo  u sklopu svojih februarskih aktivnosti.

Predavač je bio prof. Edin Tule, poznati teolog i psiholog. Profesor Tule je na inspirativan i zanimljiv način predstavio bogatstvo kur'anskih ajeta koji govore o poslovnoj inteligenciji, počevši od samog imena sure „Beqare“, što u prijevodu nosi značenje „krava“, a krava kao takva predstavlja svojevrsnu fabriku za proizvodnju mlijeka , koja iziskuje posebnu pažnju. Kur'an je knjiga u kojoj je sve zapisano i odgovore na svakodnevna promišljanja treba tražiti u Kur'anu. Sve što čovjeku treba u njemu je samom. Svi smo mi svakodnevno između Safe i Merve, tražimo našu zemzem vodu. Neko je pronalazi lahko, neko pak teže, ali je suština da svakodnevno iskorištavamo prilike koje nam se pružaju i pronalazimo je.

Prof. Tule je, u svom izlaganju, uspio pridobiti pažnju prisutnih i potaknuti bujicu pitanja, na koje je odgovarao, otvorivši još mnoga pitanja u glavama prisutnih.

Džemat Vlakovo je večeras bio domaćin predstavnicama  udruženja „Svitanje“, administratoricama portala  „Divithana“, predstavnicima džemata Kovači, džemata Bojnik, džemata Hadžići.

Ovom prilikom se svima zahvaljujemo na dolasku i međusobnom druženju iz kojeg će ako Bog da proizaći mnoge ideje i njihove realizacije.

 

Iduće predavanje je planirano za 27.02.2016. godine u periodu između akšama i jacije. Tema „Islamska tradicija Bošnjaka“, a gošća predavačica  je dr. Dževada Šuško, direktorica Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine