digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Medžlis IZ Livno učesnik svečane akademije povodom Dana nezavisnosti

Autor: Šejla Mujić Kevrić Mart 03, 2016 0

U organizaciji BZK Preporod Livno, Medžlis IZ Livno je dao svoj doprinos obilježavanju najznačajnijeg praznika za našu domovinu, Dana nezavisnosti, učešćem na svečanoj akademiji u sali Preporoda, 29. februara, 2016

 

Učenici mekteba, od prvog do šestog razreda,  pod koordinacijom svojih muallima, Mevlide H., Sumeje S., Alme P, i Šejle M.K., izveli su dvije numere "Zemljo Bosno" i "U Bosni smo rođeni mi", uz pratnju muzičke sekcije Preporoda. Njihova tačka donijela je mnogo osmijeha, radosti, pa čak i suza na lica naših sugrađana. Iako su i ostali učesnici bili izuzetno dobri, ipak je prisustvo djece na bini svima bilo najzanimljivije. Zahvaljujemo se njihovim roditeljima koji su ih nesebično podržavali, dovodili na probe, s njima radili. Svi zajedno smo ostvarili jedan lijep uspjeh i poslali poruku ljubavi i nade u bolju budućnost, uz Božiju pomoć.

U programu se predstavio i hor Medžlisa Livno, sa „Pjesmom o Bosni“. U programu su još učestvovali, limena glazba, te učenici osnovne muzičke škole iz Livna. Program je bio za svaku pohvalu!

Medžlis IZ Livno svake godine obilježava ovaj državni praznik, kao i druge značajne datume za našu domovinu, s ciljem da polaznike mekteba i ostale educira i veže za svoj identitet, državu i naciju, što svi članovi radnog tima Medžlisa osjećaju kao obavezu i odgovornost, bez obzira na pojedine komentare kako to nije u opisu posla vjerskih organizacija i službenika.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine