digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

 Livno: Predavanje/radionica na temu "Voda - šta nam znači u životu?"

Autor: Šejla M.K. Mart 03, 2016 0

Još jedan od načina da obilježimo Dan nezavisnosti BiH, bilo je organiziranje druženja i predavanja za naše članice Udruženja žena MIZ Livno, te kreativne radionice za njihove mališane, u edukativnih prostorijama, u utorak, 1. marta 2016.

 

Hor Medžlisa IZ Livno i učenice prvog, trećeg i četvrtog razreda priredile su kraći zabavni program, pjesmicama i recitacijama podsjetivši nas na našu dragu domovinu, Bosnu i Hercegovinu.

Gošća koja nam se obratila sa zanimljivim saznanjima o tome da je voda živa, te da je vrlo važno da vodimo računa kakve informacije dajemo vodi, bila je koordinatorica za rad sa ženama pri Medžlisu IZ Bihać, dipl. tehnolog, Zineta Horozović. Voda kao živi i sastavni element našeg tijela ima moć da pamti podatke, emocije, stanja duše, što su naučnici dokazali desetinama godina unazad, snimajući kristale koje obrazuje molekula vode nakon što joj govorimo lijepe/ružne riječi.

Vodimo računa da kristali vode koju pijemo, koja je u nama, našoj hrani, u ljudima s kojima smo u interakciji prima samo pozitivne informacije. Neka prvu rečenicu koju će primiti bude "U ime Allaha Milostiv Samilosnog", svaki put!

Pored predavanja, uz kahvu i slatkiše, prisutne su odradile radionicu o namazu, pokušavajući preuzeti inspiraciju iz namaza u džematu i prenijeti ta pravila u rad neke organizacije, tima.

Muallima Alma je za najmlađe priredila vrlo zanimljivu, edukativnu i zabavnu radionicu u zasebnoj prostoriji, tako da su majke mogle 2h da odmaraju, bezbrižno da slušaju i učestvuju u predavanju.

Hvala svim učesnicama koje su svojim prisustvom uljepšale ovu večer. Posebno hvala članicama Klubu mladih majki koje su dale svoj doprinos za uspjeh ovog programa!

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine