digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Doboj: Izgradili kuću za devetčlanu porodicu

Autor: Adil Rudanović Mart 31, 2016 0

Predstavnici džemata Innsbruck, Islamska zajednica Bošnjaka u Austriji, posjetili su  dana, 26.03.2016. godine, Medžlis Islamske zajednice Doboj, i tom prilikom su prisustvovali uručenju ključeva za novoizgrađenu kuću.

Naime, ovaj džemat u dijaspori finansirao je izgradnju kuće devetočlanoj porodici koji se nalaze u stanju socijalne potrebe iz džemata Pridjel.U emotivnom  govoru Hozić  Esad, koji je primio ključeve kuće, zahvalio se svima, džematu na čelu s efendijom i vrijednim džematlijama, MIZ Doboj, kao i izvođaču radova, firmi braća Šiljić iz Lukavice Rijeke. Vrijednost izgradnje kuće je bila oko 30 000,00 KM.

Ovim postupkom donatori su pokazali  nesebičnu darežljivost i pokazali praktičnim primjerom kako se brine o onima kojima je pomoć potrebna.

Kur¨an:

“Oni koji svoja imanja troše na Allahovom putu liče na onoga koji posije zrno iz kojeg nikne sedam klasova i u svakom klasu po stotinu zrna. – A Allah će onome kome hoće dati i više; Allah je neizmjerno dobar i sve zna”-Al-Baqara, ajet 261.

“Onaj ko bude uradio koliko trun dobra- vidjet će ga,…”- Al-Zilzal,ajet 7.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine