digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Livno: Druženje i program za žene „Djeca koja odrastaju u džamiji“

Autor: Šejla M.K. Mart 31, 2016 0

Muallime Medžlisa IZ Livno, u džematu Golinjevu, priredile su jedan poseban program za tamošnje džematlijke, a povoda je bilo nekoliko

Cijela večer je protekla s akcentom na našu djecu, koji su sačinjavali hor, učače Kur'ana, recitatore, a promovisana je i grupa novih učača Kur'ana, kojima su podijeljeni Mushafi kao podstrek za što aktivnije učenje.

Tema predavanja koje je održala Šejla M.K., bila su djeca i njihovo prisustvo u džamiji.

DIJETE KOJE ODRASTE U DŽAMIJI JE USPJEŠNO DIJETE. To je dijete kojemu smo podarili bogate uspomene kojih će se kroz život s radošću prisjećati. Miris džamije, njezina ljepota u njemu će u budućnosti buditi sjećanje na vrijeme dječije nevinosti, džamijskih drugara i simpatija. Dijete koje odrasta u džamiji je poslušno roditeljima, učiteljima, brižno prema starijima, uspješno  u školi, ističe se u vannastavnim aktivnostima. U džamiji, s muallimama i efendijama, stiče svoje prvo samopouzdanje, komunikacijske vještine, a najvažnije od svega, Allah mu kroz život otvara vrata nafake. Kada bi ovo naši roditelji uvidjeli, žurili bi da svoju djecu što češće šalju i navikavaju na džamiju.

Nakon bogatog programa ispunjenog učenjem ilahija i mevluda u organizaciji muallima Mevlide H., Sumeje S., Alme P. i Dženite M., džematlijke Golinjeva i Podhuma su sve prisutne počastile različitim kolačima. Da ih Allah Uzvišeni obilno nagradi.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine