digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Rezultati takmičenja učenika vjerske pouke u Bihaću

Autor: H. Nesimović April 13, 2016 0

Bihać, 10. april – Ovogodišnje takmičenje učenika vjerske pouke bihaćkog Medžlisa bilo je najbrojnije i u njemu je učešće uzelo 100 takmičara.

Koordinator takmičenja bio je glavni imam MIZ-e u Bihaću Mensur ef. Ćehić. Takmičenje je održano na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću i ostvareni su slijedeći rezultati.

Iz testa općeg znanja najbolji su bili: Halilagić Asima (muallim Jasmin ef. Halilagić-Ružica), Šehić Amina (muallim Jasmin ef. Halilagić-Ružica) i Halilagić Ema (muallim Mehmed ef. Mašić-Mali Lug).

Tri prva mjesta iz Kiraeta za mlađi uzrast osvojili su: Merdić Faruk-džema'at Harmani, Malkoč Dilara-Prekounje i treće mjesto djelili su Dedić Ibrahim-Brekovica, Čavak Ahsen-Velili Lug, Mašić Ema-Papari i Mašić Jusuf-Mali Lug.

U kategoriji Kiraet za stariji uzrast najboljim su se pokazali: Merdić Mustafa-Harmani, Midžić Ahmed-Čavkići i Kurtović Belmin-Srbljani.

Na kraju smotre znanja iz vjerske pouke najboljim takmičarima i njihovim muallimima uručena su priznanja, knjige i novčane nagrade, koje je osigurao Medžlis IZ-e u Bihaću.

 

 

 

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine