digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Goražde: Manifestacija u povodu 12. rebiu-l-evvela

Autor: Decembar 09, 2016 0

U četvrtak, 8.decembra 2016. godine, u Goraždu je svečano je otvorena manifestacija posvećena Poslaniku Muhammedu, a.s., pod nazivom ,,Dobro nam doš'o''. Pred prepunim amfiteatrom Islamskog kulturno-obrazovnog centra ''Sultan Mehmed Fatih II’’ manifestaciju je otvorio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Goražde Rasim-ef. Džafić, a tribinu o temi ,,Ljubav prema Allahovm Poslaniku, a.s.''  održao je hfz. Alija-ef. Rahman.

Pored već spomenute tribine ,,Ljubav prema Allahovm Poslaniku, a.s.'', manifestacija sadrži niz programskih sadržaja: Gostovanje predavača, hatiba hfz. Alija-ef. Rahmana u Kajseriji džamiji u Goraždu, Okrugli sto ,,Život i djelo Muhammeda,  a.s.'' u oviru kojeg su o temi govorili učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde,  Proglašenje najboljeg učeničkog literarnog rada u okviru manifestacije, Omladinsko druženje sa Nisvetom Omerdićem, Kviz ,,Upoznaj poslanika Muhammeda,  a.s.'' za polaznike mektebske nastave, Mevlud za žene i mevludske svečanosti u džematima.

Okrugli sto učenika osnovnih i srednjih škola, te izbor najboljeg literarnog rada su aktivnosti reazlizirane u saradnji sa Stručnim aktivom nastavnika i profesora islamske vjeronauke osnovnih i srednjih škola Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Mevludska svečanost u Kajsrija džamiji u Goraždu, upriličena u nedjelju, 11.decembra 2016.godine poslije jacije-namaza, bila je ovogodišnja centralna svečanost u okviru obilježavaja dana Mevluda – rođenja Muhammeda, a.s., za područje Muftiluka goraždanskog. Gost predavač bio je Meho-ef. Šljivo.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine