digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

U Elči Ibrahim-pašinoj medresi upriličen iftar za žene

U Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku sinoć (8. juna 2017.) je upriličen iftar za žene, aktivistice i predstavnice svih medžlisa Islamske zajednice sa područja Muftijstva travničkog, kao i druge gošće, koje doprinose razvoju rada Islamske zajednice

 

Prisutne je pozdravila profesorica Lejla Bešo - Haskić, koordinatorica Odjela za porodicu, brak i ženski aktivizam pri Muftijstvu travničkom, ističući da je ovo treće druženje za žene u organizaciji Muftijstva travničkog i Elči Ibram-pašina medrese.


Uz riječi dobrodošlice, profesorica Bešo - Haskić je naglasila vrijednost uloge žene u jednoj porodici, a ramazanski dani samo su prilika kada se o tom značaju još više treba da govori.


Iftaru u Travniku prisutvovala je i dr. Safija Malkić, stručni saradnik Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH, koja je između ostalog u svom obraćanju kazala kako je ovaj skup značajan jer ga čine žene različitih profesija, a čiji je pravac djelovanja ispravan i jasno trasiran na putu dobra. To je, kako je naglasila, jedan od razloga da sinoć prisutne žene zaslužuju poštovanje, s obzirom na to da takvo opredjeljenje doprinosi očuvanju društvene zajednice u kojoj se posebno vrednuju osnovni postulati vjere.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine