digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Takmičenje u Livnu

Autor: Šejla M.K. Maj 02, 2018 0

Medžlis Livno: svake godine zapaženiji rezultati na mektebskim takmičenjima


Medžlis IZ Livno sve veću pažnju posvećuje organizaciji i pripremama za mektebska takmičenja, a nije zanemarljiva činjenica da drugu godinu zaredom, predstavnik mufijstva mostarskog iz općeg znanja je kandidat iz Livna. Prošle godine muftijstvo mostarsko predstavljala je Lejla Borić u kategoriji općeg znanja stariji uzrast, a ove godine na takmičenje u Sarajevo, na nivou Rijaseta IZ, ide ponovo jedna Lejla, ovaj put Lejla Jandrić, koja će se takmičiti u kategoriji mlađeg uzrasta iz općeg znanja. Na nivou muftijstva mostarskog Medžlis Livno redovno osvaja prvo, odnosno drugo mjesto, potvrđujući činjenicu da se u Livnu mnogo i kvalitetno radi na planu vjerskih aktivnosti, a sve to budno koordinira i prati glavni imam Dževad ef. Hadžić.
U Karađoz-begovoj medresi u Mostaru, održano je takmičenje na nivou muftijstva mostarskog (22.04.). Iz Livna, takmičenju su prisustvovala 4 učenika i svih četvero, kući se vratilo sa diplomom.
Posebnu diplomu dobila je Lejla Jandrić u kategoriji mlađi uzrast opće znanje, koja je osvojila prvo mjesto, te se plasirala na najveću ljestvicu takmičenja, gdje će znanje odmjeriti sa najboljim iz cijele domovine, tamičenju na nivou Rijaseta IZ u Sarajevu. Lejlin muallim je Edin ef Alić.
Imran Omeragić je osvojio prestižno drugo mjessto u kiraetu mlađi uzrast. Njegov imam je Omer ef Omeragić iz džemata Grborezi.
Lejla Jahjefendić osvojila je treće mjesto iz testa općeg znanja, stariji uzrast, a bodovno je bila vrlo blizu kako drugom tako i prvom mjestu, gdje su sitne nijanse odredile mjesta. Muallimi Lejle su muallima Šejla M. Kevrić, i njezin trener za takmičenje, Mahir ef Kevrić.
Zejd Omeragić osvojio je treće mjesto u kiraetu stariji uzrast, gdje su kriteriji bili izuzetno visoki, pa je to zaista bila borba najboljih među najboljim. Njegov trener bio je Omer ef Omeragić.
Peta diploma koju su ponijeli kući, a koju je primio glavni imam Medžlisa Livno, Dževad ef Hadžić, bila je za osvojeno drugo mjesto na nivou cijelog muftijstva mostarskog. Medžlis Livno evidentirano spada u najbolje medžlise muftijstva, što svake godine svjedoče diplome o najboljim mjestima i najvrjednijim učenicima, muallimima i muallimama.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine