digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Iftari u džematu Dračevice

U nedjelju , jedanaestog dana mubarek ramazana 1436. hidžretske godine, u džematu Dračevice organizovan je  zajednički iftar gdje su u ljepoti iftara i učenju Kur'ana, te zajednickog druženja do sehura istinski uživala omladina džemata


Iftar je organizovan uz poseban trud i zalaganje omladine džemata i džematskog imama, Mirsad ef. Fale, zajedno sa džematlijama, vrijednim i željnim zarađivanja nagrade koju Uzvišeni daruje onima koji priređuju iftar drugima.

Nakon klanjanja akšam-namaza, zajedničkog iftara, pristupilo se učenju Jasin šerifa  nakon čega se omladini obratio ef. Fale i u svom obraćanju istakao ljepotu zajedničkih druženja, iftara, zajedničkog odisanja u okrilju Allahove kuće. 

Uz doprinos koji su dali organizaciji iftara, mladi su poslali jasnu sliku da su željni okupljanja u Allahovoj kući, da su oni ti koji će u budućnosti prenositi svjetlo islama u ovom džematu, na ovim prostorima.

Na kraju, ovom prilikom želimo i da se zahvalimo svima onima koji su na bilo koji način  dali doprinos u realizaciji večerasnjeg iftara.

                                                                                                

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine