digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Bajram u Konjicu

Autor: E. Bajić Juli 20, 2015 0

Bajram-namaz se na prostoru Medžlisa Islamske zajednice Konjic klanjao u 44 džamije i mesdžida te u sportskoj dvorani "Konjičanka" gdje je bajram-namaz predvodio i hutbu održao v.d. glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Konjic Redžo ef. Muhibić prenoseći na hutbi  obraćanje reisu-l-uleme mr. Husein ef. Kavazovića iz njegove bajramske-hutbe.

 

Pored sportske dvorane najveći broj vjernika, njih skoro hiljadu, bajram namaz je klanjalo i u novoj gradskoj džamiji u Konjicu gdje bajram-namaz predvodio i hutbu održao hafiz Nezir ef. Ruhid.

I druge konjičke džamije bile su ispunjene  vjernicima koji su kroz bajram-namaz, bajramsku hutbu i učenje tekbira  zahvaljivali Uzvišenom na darovima ovog mubarek dana.

Drugog dana ramazanskog bajrama i u Konjicu je prigodnim programom obilježen Dan šehida. Naime, obilježavanje Dana šehida organizirano je u svim džematima Medžlisa IZ-e Konjic kroz obilazak šehidskih mezarja i učenje fatihe te prigodnim obraćanjima imama i džematskih zvaničnika o važnosti sjećanja i čuvanja uspomene na naše šehide te istine o  našoj zajedničkoj borbi za očuvanje  Bosne i Hercegovine.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine