digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Hadžije doputovale u Tuzlu

Autor: Džanan Ribić Septembar 30, 2015 0

Prva grupa hadžija sa područja Muftijstva tuzlanskoga doputovala je u Tuzlu ispred džamije Kralj Abdullah u srijedu 30.septembra 2015.godine

Sa dosta emocija i radosti hadžije su odmah po izlasku iz autobusa otišle do članova svoje porodice, koji su ih čekali ispred autobusa.

U prvoj grupi hadžija koji su doputovali u Tuzlu bio je i sedamdesetogodišnji Zaim Rabić iz Gradačca, koji je bio na hadžu sa svojom suprugom Zinetom.

- Jake su emocije po povratku u Tuzlu. Prvi puta sam bio na hadžu. Osjećaj je takav da se ne može opisati riječima. Treba čovjek otići na hadž da bi osjetio sve to. Sretan sam i zadovoljan. Hvala dragome Allahu što sam imao priliku da odem na hadž – emotivno govori hadžija Zaim.

Njegova supruga hadži Zineta Rabić ističe da je na hadžu upoznala dosta novih ljudi.

- Sjećam se svakoga trenutka sa hadža. Ali vjerujte da se to ne može pričati, to se mora doživjeti. Puna sam dojmova sa hadža – kazala je Zineta.

Glavni imam tuzlanskoga Medžlisa hafiz Ahmed ef. Huskanović prisustvovao je dočeku hadžija. Uz selame i razgovor sa hadžijama hafiz Huskanović zaželio je hadžijama svako dobro u životu, uz puno zdravlja i nafake. Ove godine sa područja Muftijstva tuzlanskoga na hadžu su bila 242 vjernika, dok je sa područja MIZ Tuzla na hadž putovalo 46 vjernika. Druga grupa hadžija sa područja Muftijstva tuzlanskoga doći će u Tuzlu u četvrtak 1.oktobra u 18 sati.

 

 

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine