digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

 Tuzla: Press konferencija i doručak za novinare povodom mevludskog mjeseca

Autor: Džanan Ribić Decembar 22, 2015 0

Povodom rebiu-l-evvela, mevludskog mjeseca, te programa obilježavanja pod nazivom „Stopama Allahovog Poslanika Muhammeda a.s.“, i centralne mevludske svečanosti koja će se održati u džamiji Kralj Abdullah 22. decembra nakon jacija-namaza, MIZ Tuzla organizirao je press konferenciju i doručak za novinare u restoranu Antalija.

 

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed ef. Huskanović kazao je na press konferenciji da u utorak 22. decembra 2015. godine sa akšam-namazom nastupa 12. rebiu-l-evvel, koji je u našoj tradiciji poznat kao dan rođenja Allahovog Poslanika Muhammeda a.s.

Bogat mevludski program

- Medžlis Islamske zajednice Tuzla povodom toga organizira program obilježavanja mevluda. Taj program je spoj humanitarnog i svečanog mevludskog programa, sa dosta manifestacija i predavanja. Program humanitarnog karaktera ima za cilj pomoći našoj zajednici – istakao je hafiz Huskanović.

Hafiz Huskanović posebno je naglasio da je Muhammed a.s bio Poslanik sa porukom mira, ljubavi, saradnje i suživota.

Na žalost danas muslimani u potpunosti ne slijede Allahovog Poslanika Muhammeda a.s.

- Kamo sreće da slijedimo Allahovog Poslanika. Svijet bi izgledao puno bolje. Tada bi nam bilo ljepše i bolje bismo živjeli. Ovih mevludskih dana prisjećamo se svih lijepih osobina Allahovog Poslanika Muhammeda a.s. Zato se svi mi trebamo okititi osobinama Allahovog Poslanika. Čovjek se treba izboriti sam sa sobom da ostavi kod sebe sve one osobine koje nisu lijepe. Vjera se ogleda u ponašanju prema porodici, prijateljima, komšijama i prema svim drugim ljudima. Neka u našim srcima budem ljubavi prema Bogu, Poslaniku i svim ljudima – zaključio je hafiz Huskanović na press konferenciji.

 

 

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine