digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Bosanski Novi: Promocija knjige "Muhammed a.s. poslanik čovječanstvu"

Autor: Amir Kalender Decembar 26, 2015 0
U četvrtak, 24. novembra 2015. godine odnosno 13. rebiu-l-evvela 1437. hidžretske godine u džematu Blagaj Japra održana je promocija knjige mr.sc. Mirze ef. Mešića, imama zagrebačke džamije pod nazivom "Muhammed a.s. poslanik čovječanstvu".
Nakon klanjanja podne namaza prisutne je poselamio Emir ef. Nuhić, dobrodošlicu, posebno, zaželio gostu Mirzi efendiji. Emir efendija je u svome uvodnom izlaganju istakao radost što se obilježavanje mjeseca rođenja Allahovog poslanika Muhammeda a.s. započelo u njegovom džematu i to još promocijom knjige o samom Poslaniku.

Glavni imam MIZ Bosanski Novi Saudin ef. Hlivnjak je u svome uvodnom govoru istako potrebu ovakvih vrsta manifestcija. Mjesec mevluda se ranije obilježavao mnogo više i različitim vjerskim programima. Savremeni život je to nekako usporio ali ova naša okupljanja su dokaz da ih nije u potpunosti izbrisao. Sjećamo se našeg Poslanika mi i danas, ovo je dokaz, istako je između ostaloga, u svome govoru Saudin ef. Posebno zadovoljstvo predstavlja to što sva sredstva od prodaje knjige idu za izgradnju islamskog centra u Sisku. Sa jedne strane kupiti i okoristiti se uputama Poslanika, koje se nalaze u knjizi, i sa druge biti jedan od vakifa islamskog centra u Sisku je za mene neprocjenljivo, poručuje Saudin efendija.

Gost predavač, promotor, imam zagrebače džamije, autor knjige mr.sc. Mirza ef. Mešić svojim je nasihatima a koji su ustvari, kako on kaže, samo Allahovi savjeti i poslanikove preporuke podsjetio i sebe i slušaoce da bez Allaha i Njegovo poslanika život insana je nepotpun. Donošenje salavata na Poslanika je obaveza svakog od nas. Salavatima na Poslanika stječemo Allahovu milost i blizinu a ima li šta ljepše od spoznaje da imaš Allaha u blizini, poručio je Mirza efendija.
 

 
 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine