digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Livno: Moj Poslanik, moj učitelj i uzor

Autor: Šejla M.K. Decembar 28, 2015 0

Medžlis IZ Livno posebnu pažnju posvećuje mjesecu rebiul-ewwelu, obilježavajući rođendan poslanika Muhammeda, a.s., na taj način produbljujući našu ljubav i povezanost s čovjekom kojeg Allah hvali i uzdiže kao nijedno drugo Svoje stvorenje.

Ljubav prema Allahu usko je vazana za ljubav prema Poslaniku, a.s., bez koje ne bismo bili iskreni vjernici. U organiziranju programa učestvovali si svi članovi radnog tima Medžlisa kojeg broje efendije i muallime, nastojeći svojim džematlijama što više približiti ličnost, život i djelo Božijeg Poslanika, a.s.
Mevlud je svojim predavanjem obogatio i direktor medrese “Osman ef. Redžović” , profesor Dženan Handžić, koji je govorio o posebnosti najodabranijeg čovjeka pred Allahom, koji zavrjeđuje da ga slijedimo u djelima, kako ne bismo zalutali u praktikovanju vjere. Sunnet Poslanikov, a.s., posebno je svjetlo u životu svakog vjernika, koje ga vodi i upućuje na svakodnevno življenje islama.


Hor Medžlisa Livno kao i uvijek, neizostavni je krivac za ljepotu i veselost ovakvih manifestacija, dok su svojim glasovima naša srca razgalili, mektepski polaznici trećeg razreda i predškolskog uzrasta.
Posebnost ovog programa bila je i u proglašavanju najbolje napisanih literarnih radova na temu “Moj Poslanik, moj učitelj i uzor”, kojeg drugu godinu zaredom organizira naš Medžlis za mektepski uzrast i srednjoškolce.
Članice Udruženja žena MIZ Livno također su uzele učešće na centralnoj mevludskoj svečanosti pravljenjem halve koja je podijeljena na kraju manifestacije svim prisutnim vjernicima u džamiji. Medžlis Livno sa Udruženjem žena i ostalim svojim sekcijama priredit će niz događaja u mjesecu rebiul-ewwelu, od kojih izdvajamo mevlude za žene, radionice za omladince, kino časove za mektepske polaznike i brojne druge.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine