digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Kalibunar: Svečana akademija o Muhammedu, a.s.

Autor: Redakcija Decembar 31, 2015 0

U subotu, 26.12.2015. godine poslije jacije namaza u Omladinskom klubu džamije na Kalibunaru upriličena je svečana akademija posvećena Allahovom Poslaniku, Muhammedu, s.a.v.s.

 
Program je počeo s učenjem dijelova Kur'ana Časnog grupe najistaknutijih polaznika mekteba na Kalibunaru. Hor "Hazreti Fatima" iz džemata Poljice, Medžlis IZ Bugojno, mali hor i hor "Džennetske ptice" s Kalibunara u nastavku programa ilahijama i kasidama i poučnim recitalima posvećenim Poslaniku, s.a.v.s., učinili su ovu akademiju vrlo primamljivom za sve prisutne koji su svojim aplauzima potvrdili da uživaju u ovakvom programu.
Pri kraju akademije prisutnima se obratio imam džemata Poljice, h. Rašid ef. Hubljar, koji se zahvalio na gostoprimstvu, istakao je značaj prisne saradnje dva džemata i dva mekteba koja može biti urnek mnogima koji žele jačati iskrene veze u ime Allaha. Tim povodom ispred dva džemata imami su razmijenili hedije i iskazali spremnost za razvijanje saradnje u budućnosti, ako Bog da.
Na kraju programa proučeno je ašere i dova. Da Allah podari bereket u lijepim skupovima i hairli saradnji među džematima, amin!

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine