digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Održan seminar za žene „Dinamika porodice“

Autor: Februar 16, 2016 0

Seminar pod nazivom „Dinamika porodice“ upriličen je u subotu, 13. februara u organizaciji Asocijacije žena MIZ Tuzla. Seminar je upriličen u Kulturno-obrazovnom centru Tušanj-Slatina

 

O ovoj zanimljivoj temi govorila je Aida Tule, psihologinja koja je svoja znanja iz ove oblasti stekla na Univerzitetu u Maleziji.

Prof. Tule je tokom ovog druženja govorila o činjenici da je porodica i njena dinamika pod različitim utjecajima i da se kao takva treba posmatrati kroz prizmu univerzalnih vrijednosti.  Dinamika svake  porodice je drugačija ali se univerzalne vrijednosti mogu primjeniti na svaku porodicu – dodala je Tule.

-Porodica je danas izložena različitim faktorima a  da bi se održala i njegovala  na pravi način treba je posmtrati i tretirati sa različitih aspekata. Ovaj seminar je jedan od načina da se ukaže na neke aspekta tog njegovanja porodice –kazala je predsjednica Asocijacije,  Elmedina Osmić Brzović, prof.

Neizostavno, ovu aktuelnu temu Aida Tule je usko povezala sa aspektima islama (namazom, Kur'anom i Muhammedom a.s.).

„Nikad do sada nisam posmatrala svoju porodicu i njenu dinamiku na ovaj način. Nakon ovog seminara ću sigurno mnogo više koristiti šemu koju nam je prezentirala prof. Tule, razmišljati šta unosim na trpezu svoje porodice , počevši od informacija, emocija do najsitnijih detalja koji utiču na dinamiku onih koji su moja uža pa i šira porodica.“ – istakla je jedna od polaznica seminara.

Tema porodice je neiscrpna, uvijek aktuelna i važna tako da će se o ovoj temi govoriti i u narednom periodu u okviru planiranih aktivnosti Asocijacije žena MIZ Tuzla.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine