digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Mektebsko takmičenje u Travniku

Autor: Edin Memić April 13, 2016 0

U nedjelju, 10. aprila 2016. godine, u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku održano je XIX takmičenje polaznika mektebske nastave na nivou Medžlisa IZ Travnik.

Takmičenje se odvijalo u dvije discipline, i to: Test općeg znanja te Kiraet za mlađi i stariji uzrast. U takmičenju je učestvovalo 119 takmičara, od kojih je 63 bilo na testu općeg znanja a 56 na takmičenju iz Kiraeta.

u Testu općeg znanja prvo mjesto zauzela je Karić Nedžmija iz džemata Višnjevo (mu'allim Ibrahim-ef. Karić). Pobjednici iz Kiraeta su Lepir Hava (mlađi uzrast) – džemat Mosor (mu'allim Ahmed-ef. Šehić) i Spahić Imran – džemat Hadži Ali-begova džamija (mu'allim hfz. Ibrahim-ef. Bektaš), stariji uzrast. Oni će predstavljati Medžlis IZ Travnik na predstojećem takmičenju na nivou Muftijstva.

Medžlis IZ Travnik je u svakoj od navedenih disciplina proglasio, osim pobjednika, i one takmičare koji su zauzeli odgovarajuća mjesta, zaključno sa petim, kao i ekipne pobjednike, uručivši im pri tome novčane nagrade i diplome.  Ovogodišnji ekipni pobjednik je džemat Maline (mu'allim Merzuk-ef. Grabus) čiji su predstavnici pokazali najviše.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine