Redakcija

Redakcija

Sarajevo, 22. januar 2018. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović u pratnji direktora Uprave za vanjske poslove g. Razima Čolića posjetio mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma u njegovom uredu.

U petak, 19. januara 2018. godine, mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović boravio je sa saradnicima u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Trebinje

Advokat iz Sarajeva Admir Đulić je angažiran na slučaju  napada na kćerku i majku s mahramom u Kiseljaku pri kojem je majka dobila ogromne povrede u predjelu oka.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Stolac Mersed efendija Šabanović danas je saopćenjem za javnost reagirao na tekst don Željka Majića, generalnog vikara Mostarsko-duvanjske biskupije u kojem je Majić nizom  insinuacija i namjernim krivotvorenjem historijskih činjenica o Starom gradu u Stocu  državu BiH okvalificirao neuspješnom i nemogućom

Tesavvuf je...

Januar 22, 2018

Autor: İbrahim Efendi, s turskog prevela: Amina Šiljak-Jesenković, priredio: Haris Dubravac

ŠTOKHOLM (AA) – Džamija u glavnom gradu Švedske Štokholmu bila je meta rasističkog napada, a nepoznate osobe na vratima džamije iscrtale su kukasti krst, javlja Anadolu Agency (AA).

Predstavnici obrazovnih institucija sa sjedištem u Univerzitetskom sportsko - rekreativnom centru „Midhat Hujdur Hujka“ danas su na sastanku izrazili zabrinutost zbog sve češćih ataka na imovinu, objekte u krugu Kampusa Sjevernog logora.

Džemat Jelovče Selo na čelu sa imamom Hajrudin-ef. Baturićem organizirao je treću tradicionalnu Večer Kur'ana polaznika mekteba u subotu 13. januara 2018. godine.

Povodeći se za riječima Muhammeda, a.s., „Najbolji od vas su oni koji uče i podučavaju Kur'an“, Medžlis Islamske zajednice Bihać – Škola hifza objavljuje javni oglas za upis polaznika u novi ciklus Kursa Kur'ana koji podrazumijeva učenja tedžvidskih pravila i primjena istih u učenju Kur'ana Časnog.

Projekat Halke hadisa koji je pokrenulo Muftijstvo tuzlansko se održava i na području Medžlisa IZ-e Kladanj.

Stranica 1 od 287
© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro