Redakcija

Redakcija

Kolektivna dženaza za tri žrtve koje su ubijene tokom agreije na BiH na području Prijedora kanjana je danas

Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH i fondacija Hifz Časnog Kur'ana iz Sarajeva, ove godine će od 02. do 04. novembra 2018. g. u Sarajevu organizovati treće regionalno takmičenje u hifzu Časnog Kur'ana.

U subotu, 14. jula 2018. godine, u naselju Karalinka kod Bugojna je otvorena novoizgrađena džamija koja se nalazi pored magistralnog puta Bugojno-Kupres.

Ove godine iz Bosne i Hercegovine na hadž odlazi 1680 hadžija i sva mjesta su još prije mjesec dana popunjena. Sve ide po planu, potvrdio je direktor Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH Nezim ef. Halilović Muderris.

Strateško opredjeljenje Udruženja ilmijje da široj publici na uvid daje pisana i video izdanja koja tretiraju imamski poziv kroz historiju, s posebnim akcentom na imame, njihov angažman i sudbinu tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992-1995., rezultirao je objavljivanjem još jedne knjige iz ovog serijala. Knjiga, autora mr. Amir ef. Meheljića „Imami na okupiranim područjima 1992-1995“, analizira neke od aspekata učešća i statusa imama tokom odbrambenog rata, odnosno agresije na BiH.

U periodu od 15. do 19. jula u Sarajevu su održani jubilarni dvadeseti Kulturno-edukativni i sportski susreti članova Udruženja ilmijje i uposlenika Islamske zajednice u BiH. Najbolji plasman imao je sportski tim koji je predstavljao Zeničko muftijstvo

Nakon podne namaza 19. jula  je u Sarajevu pred hafiskom komisijom Rijaseta IZ-e u BiH u sastavu h. hfz. Ismet-ef Spahić-predsjednik, mr. hfz. Mensur-ef. Malkić, član i hfz. Haso Popara, član, uspješno okončala učenje cijelog Kur'ana napamet Berina Njegović. Učenje pred komisijom je završeno u svečanoj atmosferi kojoj su pored mlade hafize i članova komisije prisustvovali njen muhaffiz hfz. Edin-ef Bukva, hafizini roditelji Sead i Amra, brat Salem, te rodbina i prijatelji. 

U okviru programa dvadesetih Edukativno-kulturnih i sportskih susreta članova Udruženja ilmijje i uposlenika Islamske zajednice u BiH danas je upriličena posjeta Tunelu spasa i ratnoj džamiji na Igmanu

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo u saradnji sa Humanitarnom organizacijom MFS-EMMAUS i njihovim partnerima iz UAE, u četvrtak 19. jula, 2018. ispred Istiklal džamije na Otoci organizira kolektivno vjersko vjenčanje u Sarajevu sa početkom u 17 sati.

U okviru programa dvadesetih Edukativno-kulturnih i sportskih susreta članova Udruženja ilmijje i uposlenika Islamske zajednice u BiH 17. jula upriličena je posjeta Višegradu, Goraždu i Foči

Stranica 1 od 329
© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro