Redakcija

Redakcija

Islamska zajednica u BiH, Muftijtsvo mostarsko, Medžlis Islamske zajednice Livno, Izvršni odbor raspisuje konkurs

U povodu nastupanja mjeseca rebiu-l-evvela, u kojem se rodio posljednji Božiji poslanik, Muhammed, a.s, Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH, organizirala je izložbu „Mevlud u kulturi bosanskohercegovačkih muslimana“. 

Sarajevo, 19. novembar 2018. (MINA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović sa delegacijom Islamske zajednice u BiH nalazi se u višednevnoj radnoj posjeti Kraljevini Saudijskoj Arabiji.

Izašao je novi broj naučnog časopisa Context

Centralna mevludska svečanost Medžlisa Sarajevo bit će održana večeras u Sultan Fatihovoj - Carevoj džamiji u Sarajevu, u sklopu manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku "Selam, ya Resulallah".

SARAJEVO, 17. novembar – Mreža mladih džemata Šehadet je u subotu 17. novembra obišla jednu šehidsku porodicu kojoj su isporučili 5 metara drva i životne namirnice. Ova akciju je pokrenula omladina ovog džemata na čelu sa imamom Fuad ef. Golićem, koji su na ovaj način, brigom o drugima, željeli obilježiti mjesec Allahovog Poslanika, s.a.v.s.

HADŽIĆI, 18. novembar – U nedjelju, 18.11., u multimedijalnoj sali Općine Hadžići, u sklopu 14. Manifestacije “Selam, ya Resulallah”, upriličeno je “Druženje sa hfz. Ammarom Bašićem”.

Članovi Mreže mladih na području Muftiluka sarajevskog proteklih su nekoliko dana vrijedno radili. Brojne svoje aktivnosti prilagodili su prigodnom obilježavanju mjeseca rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda, a.s. 

Na poziv glavnog imama Izet ef. Bibića, a u koordinaciji Nusret ef. Hodžića, koordinatora omladine pri Medžlisu Bayern, dana 16.11.2018 u prostorijama Džemata Tevhid održan je sastanak sa svim predstavnicima omladine džemata Medžlisa Bayern.

U subotu, 17. novembra 2018. godine, u OŠ "Travnik" održan je stručni seminar za vjeroučitelje na temu "Islamska vjeronauka i opasnosti šablonizma". U radnom dijelu seminara izlaganja su imali muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilovic, i rukovodilac Odjela za vjeronauku pri Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u BiH, dr. Nezir Halilović.

Stranica 1 od 347
© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro