Redakcija

Redakcija

U povodu obilježavanja Dana općine Gradačac Savez boračkih organizacija i Općina Gradačac organizovali su nekoliko prigodnih manifestacija u našem gradu

Humanitarni konvoj „BiH za narod Sirije“, kojeg je organiziralo Muftijstvo sarajevsko u saradnji sa Humanitarnom organizacijom Međunarodni forum solidarnosti Emmaus, koji je krenuo iz Sarajeva u subotu 14. oktobra stigao je u jutros u Rejhanli, na jugoistok Turske. Svi sakupljeni artikli, od kojih je 350 tona hrane, s područja sarajevskog i goraždanskog Muftiluka uz pomoć HO MFS Emmaus smješteni su u logistički centar turske Humanitarne organizacije IHH u Rejhanliju. Jedan dio je tokom dana prebačen do izbjegličkih kampova na sjeveru Sirije.

Medresa „Osman-ef. Redžović“ ove godine obilježava 25 godina postojanja i uspješnog rada.

Sarajevo, 20. oktobar 2017. (MINA) – Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u posjetu je primio zamjenika generalnog sekretara Generalnog sekretarijata vakufa Države Kuvajt g. Mensura Es-Sakabija i njegovog saradnika g. Mešarija El-Arade, a sastanku je prisustvovao i direktor Vakufske direkcije IZ u BiH, dr. Senaid Zajimović.

U povodu preseljenja na ahiret Isnama Taljića (Vlasenica, 1954. – Sarajevo, 11. 10. 2017.), jednog od najboljih i najplodonosnijih bosanskih i bošnjačkih književnika, u petak večer, 20. oktobra 2017., sa početkom u 18:30 sati u Gazi Husrev begovoj biblioteci bit će upriličeno večer: “Sjećanje na književnika  Isnama Taljića”

Medžlis Mostar je objavio poziv na upis u školu islama za žene za period 2017/2018.

U ponedjeljak, 09. oktobra 2017. godine okončana je prva faza građevinskih radova na temeljnoj rekonstrukciji obnove i uređenja Varoške džamije i njenog harema. Prva faza je podrazumijevala temeljnu obnovu kompletne džamije sa munarom. Proklanjavanje obnovljene džamije je planirano 21. oktobra 2017. godine (subota) sa podne-namazom a nakon višedecenijskog perioda prvi namaz u džamiji će predvoditi reisu-l-ulema, dr. Husein-ef. Kavazović.

Međunarodni forum solidarnosti-EMMAUS u saradnji sa Omladinom Medžlisa Islamske zajednice Živinice organizuje Humanitarni bazar 20.10.2017. godine sa početkom u 11 sati u Haremu Islamskog centra Živinice.

Džuma namaz je je jedan od posebnih obaveza za svakog muslimana koji se obavlja svakog petka u vrijeme podne namaza. S obzirom da se radi o sedmičnom obredoslovlju koje ima višestruke ciljeve koje vjernici ostvaruju dolaskom na džumu-namaz, time je njena obaveza još veća i značajnija

U poslovnom smislu halal certifikat je pokazatelj da neka kompanija vodi računa o potrebama i očekivanjima svojih kupaca

Stranica 1 od 259
© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro