Redakcija

Redakcija

U organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH - Odjela za brak i porodicu od 12-14. oktobra 2018. godine u Gazi Husrev-begovoj medresi održano je savjetovanje za koordinatorice za brak i porodicu pod motom „Misija i profesija“. Na savjetovanju je bilo prisutno 90 koordinatorica iz Bosne i Hercegovine, Njemačke, Švedske, Norveške i Francuske.

U organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta islamske zajednice BiH u srijedu 17. oktobra tekuće godine održano je savjetovanje sa imamima koji rade u kazneno-popravnim domovima. Savjetovanju su osim organizatora i  imama prisustvovali profesori sa Univerziteta u Sarajevu, i  predstavnici CROPS-a (Centar za  rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama)

Na osnovu člana 116 Pravila Behram-begove medrese, direktor Behram-begove medrese donosi:

ODLUKU

o poništavanju konkursa

 

Član 1.

Poništava se Konkurs za popunu radnih mjesta Behram-begove medrese od 15. oktobra 2018. godine, objavljen u islamskim informativnim novinama Preporod, broj 20/1126, na stranici 45.

 

Član 2.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se od 15.10.2018. godine.

 

Član 3.

Ova odluka će biti objavljena na web-stranicama islamskih informativnih novina Preporod i Behram-begove medrese.

 

O b r a z l o ž e n j e

U islamskim informativnim novinama Preporod, broj 20/1126 od 15. oktobra 2018. godine, na stranici 45, objavljen je Konkurs Behram-begove medrese za popunu radnih mjesta.

Kako su u navedenom konkursu, usljed tehničke greške, objavljeni netačni podaci o radnim mjestima, direktor je odlučio kao u dispozitivu.

U narednom broju Preporoda od 1. novembra 2018. godine će biti objavljen novi konkurs.

 

Direktor Behram-begove medrese

Ahmed Hatunić

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović održao je danas sastanak s glavnim imamima krovnih organizacija IZ Bošnjaka u evropskoj dijaspori

Sarajevo, 16. oktobar 2018. – Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio delegaciju iz Švedske.

Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović primio delegaciju koja priređuje “Ediciju Bošnjaci“.

Aktivisti Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak putovali su u Sloveniju, te posjetili Ljubljanju u vikendu koji je iza nas.

U proteklih deset godina Fond ''Bošnjaci'' je obezbijedio najosnovnija nastavna sredstva i opremu za potrebe učenika povratnika u manji bh. entitet.

Udruženje Prosvjetitelj raspisao konkurs za najbolji literarni rad: Prva nagrada 1000 KM

Medžlis IZ Mostar 11 „Mektepsku olimpijadu“, na kojoj je u različitim timskim sportskim i atletskim takmičenjima učešća uzelo preko hiljadu polaznika iz 37 mostarskih mekteba organizirao je u subotu 13. oktobra 2018. god., na stadionu Fudbalskog kluba „Bjelopoljac“

Stranica 1 od 340
© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro