bajram-baner.gif
Redakcija

Redakcija

Muftija Fazlović: Svjedočimo veliku vrijednost naših šehida.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović upriličio je u povodu Ramazanskog bajrama prijem za brojne goste iz javnog, političkog i kulturnog života sa područja Muftiluka tuzlanskog.

Dan šehida: Zemlja, dostojanstvo, nacionalno ime, jezik i naša duhovnost se ne mogu dijeliti.

Bajram u Trebinju

Juni 16, 2018

Bajram namazu je prisustvovalo 150 Bošnjaka iz ovog grada, raseljenih Trebinjaca koji su željeli ovaj mubarek dan provesti u svom rodnom gradu. Namaz je predvodio i bajramsku hutbu održao mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović.

Pod dirigentskom palicom profesora Edina Kmetaša a u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture Gradsko društvo Mostar i Medžlisa IZ-e Mostar sinoć je u Sali Narodnog pozorišta održan 13. po redu ramazanski koncert.

Obilježena noć Lejletu-l-kadr, preko 2800 postača na zajedničkim iftarima, iftari i predavanje za žene, hatma dove, predavanja, noćni namazi, pomoć ugroženima, itikjaf, profesor FIN-a u džematima Srebrenika.

Fondacija “Izvor nade“ tokom ramazana posjetila 14 mjesta, podijeljeno 1745 iftara i 405 paketića.

Sarajevo, 16. juni 2018. (MINA) – Sinoć je u haremu Careve džamije u Sarajevu upriličen tradicionalni bajramski prijem koji je povodom Ramazanskog bajrama organizirao reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.

Danas 14. juna 2018. godine reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović je povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama uputio Bajramsku poruku vjernicima.

Stranica 1 od 324
© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro