digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Promocija mekteba na području Medžlisa Doboj

Autor: Rudanović Adil Februar 17, 2016 21434 0

MIZ Doboj u želji da mektebsku nastavu učini  zanimljivom,raznolikom i dinamičnom, a ujedno i intelektualno poticajnom, organizovao je promociju mekteba.Dana 14.02.2016.godine, poslije jacije namaza u džematu Klokotnica, održano je takmičenje polaznika mektebske nastave.

Na samom početku  obratio se domaćin džemata Sakib ef. Đonlagić, zatim glavni imam Medžlisa islamske zajednice Doboj mr.Bajro ef. Dafić.Moderator programa  bio je Haris ef. Bečić, a članovi komisije: Ibrahim ef. Halilović i Hazim ef. Spahić.

Takmičenje je organizovano kao kviz, a polaznici mekteba, odnosno takmičari bili su podijeljeni po grupama, a u jednoj grupi su bila uključena četiri mekteba.Takmičari su odgovarali na pitanja sa: da/ne,zatim da odgovore pod a.b,c ili d, kao i da odgovore na postavljeno pitanje.Svaka grupa je izmedju sebe izabrala kapitena, ali su imali pravo na dogovor unutar grupe.Takmičenju su priustvovali i muallimi,roditelji,džematlije i ostali polaznici mekteba, a u pauzama i za publiku su bila obezbjeđena pitanja što je veče činilo zanimljivijom.

Ovaj vid takmičenja za cilj je imao promociju mekteba, upoznavanje učenika , razvijanje kooperativnosti među njima i zajedničkog rada, i što je najvažnije odlično prihvaćen od strane učenika.

Pobjednika grupa je bila sastavljena od slijedećih mekteba, i čestitamo ima na pokazanom znanju:Grapska,Čivčije,Kotorsko Gornje i Donje.

 

 

ocijeni
(0 glasova)
Zadnji put promjenjen Srijeda, 17 Februar 2016 09:30

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine