digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Kiseljak: Održana Akademija povodom završetka mektebske nastave

Autor: K.T. Maj 13, 2015 0

U nedjelju, 10.05.2015. godine, u Kiseljaku je održana Akademija povodom kraja mektebske pouke, a u organizaciji MIZ-e Kiseljak. Manifestacija je održana u dvorani OŠ "Kiseljak 1", a privukla je veliki broj posjetilaca. Ovaj završni i svečani čin svih polaznika mektebske nastave je na jednom mjestu okupio mektebsku djecu sa područja Medžlisa Kiseljak

- Ja često kažem da je naša omladina kao rijeka. Ako se pravilno usmjerava dolazi do jednog pozitivnog toka koji, kao hidroelektrana, proizvodi pozitivnu energiju. Mekteb i muallimi koji uče djecu sigurno djeci mogu donijeti samo dobro, istakao je u svom obraćanju glavni imama MIZ-e Kiseljak, Emir ef. Pajt.

Najboljim polaznicima su uručena priznanja, kao i njihovim muallimima. Nagrade su uručili glavni imam MIZ-e Kiseljak Emir ef. Pajt i muftija sarajevski, dr. Enes ef Ljevaković, koji se zatim obratio prisutnima.

- Mekteb kao institucija zauzima bitno mjesto u životu muslimana i naše djece. Pogotovo je danas, u vrijeme radikalizma koji se pojavio, bitna funkcija mekteba kako bismo svoju omladinu usmjeravali kako treba, naglasio je dr. Ljevaković.

Također, treba naglasiti da su polaznici predstavili svih 15 džemata u najkraćim crtama.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine