digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Akcija "Trun dobra": Društveno odgovorni angažman džematlija svih generacija

Autor: H.H. April 05, 2024 0
Džematlije svoj artikal mogu donijeti u džamijski magacin, gdje se pakuju, a potom dijele na adrese socijalno ugroženih (Fotografije: FB stranica Džematlije svoj artikal mogu donijeti u džamijski magacin, gdje se pakuju, a potom dijele na adrese socijalno ugroženih (Fotografije: FB stranica

Prije dvije godine džemat Alipašino C-faza, Medžlis Sarajevo, pokrenuo je humanitarnu akciju putem koje se socijalno ugroženim osobama u džematu svaki mjesec osigurava poklon paket životnih namirnica

Među nizom svojih aktivnosti, pri kojima se angažuju džematlije svih generacija, džemat Alipašino C-faza (Bosanska džamija) održava i akciju “Trun dobra“, kojom nastoje ukazati na važnost društveno odgovornog djelovanja.

„Zamišljeno je da džematlije svaki mjesec - kad kupuju sebi namirnice - kupe artikal više i donesu u džamijski magacin, gdje se to upakuje, a omladina to donesu na adrese porodica s džematske socijalne karte. Njihov identitet se čuva u tajnosti“, istakli su iz džemata. U pitanju je oko dvadeset porodica.

Pakovanje.jpg

„Dobrota ove plemenite inicijative je u kontinuitetu jer smo se kao džemat nučili da to radimo ustrajno, a naš Gospodar voli ustrajnost u dobru“, kazali su iz džemata.

Magacin je napunjen i tokom mjeseca ramazana.

bos.jpg

Također, ovo nije jedini projekat u okviru društveno-odgovornog i korisnog rada. Nedavno je pokrenuta inicijativa “Trajno dobro“, koja ima za cilj osiguravanje stipendija i užina za učenike i jetime.

431128542_391884836923104_5878854486413771405_n.jpg

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine