digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Pomozimo izgradnju zgrade Medžlisa Doboj

U organizacijskom smislu Medžlis IZ Doboj nalazi se u sastavu Muftijstva zeničkog i smješten je u sjeveroistočnom dijelu BiH

Medžlis iz Doboj obuhvata 30 džemata koji su raspostranjeni na 4 različite političke općine (Doboj, Doboj Istok, Doboj Jug i Usora) od kojih su tri u Federaciji BiH a jedna u RS. Na području Medžlisa živi cca 40.000 hiljada muslimana od kojih najveći dio spada u povratničku populaciju koja se nakon agresije na BiH pokušava vratiti na svoja prijeratna ognjišta. Sjedište Medžlisa je u Gradu Doboju koji se nalazi u sastavu entiteta RS i smješten je u prizemlju gradske džamije Trnjak. Trenutna lokacija i sjedište ne odgovaraju potrebama Medžlisa pa je IO Medžlisa IZ Doboj usvojio odluka da se pristupi izradi projekta izgradnje Upravne zgrade koja bi pokrivala sve potrebe u punom kapacitetu. S obzirom da Medžlis kao organ, u hijerarhijskom ustrojstvu unutar Islamske zajednice u BiH, obavlja širok krug administrativnih, finansijskih i drugih poslova od značaja za ukupni vjerski život muslimana smatramo da će izgradnja multifunkcionalne zgrade Medžlisa omogućiti uspješnije i bolje djelovanje. Ono što je posebno važno jeste da će izgradnjom zgrade biti otvorene neke nove perspektive kao što je formiranje biblioteke i edukativnog centra koji će doprinijeti edukativnom usavršavanju mladih. Nova zgrada Medžlisa IZ Doboj doprinijela bi, također, poboljšanju ukupnog životnog ambijenta muslimana i upotpunila bi fizionomiju Grada Doboja orijantalnim islamskim duhom koji bi bio svejdok i potvrda ustrajnosti muslimana ovog kraja u očuvanju svoje vjere, nacije, kulture i tradicije. Zbog navedenog u Medžlisu smatraju ovaj projekat generacijskim i historijskim za sve muslimane na području Medžlisa IZ Doboj.

Kako pomoći izgradnju

U Medžlisu pozivaju sve vakife, u Bosni i Hercegovini ali i dijaspori, da svojim novčanim prilozima pomognu izgradnji ovog objekta. Sve eventualne uplate možete izvršiti na jedan od slijedećih transakcijskih računa Medžlisa IZ Doboj: 551 004 0001 799620, UniCredit Banjalučka banka, 555 008 0003 630918, Nova banka a.d. Banja Luka. Za uplate iz inostranstva: Korisnik: Medžlis IZ Doboj, broj računa: 29020627001, UniCredit Banjalučka banka, SWIFT CODE: BLBABA22. IBAN CODE: BA39 5514 6048 1151 7523. Sve sa naznakom: za izgradnju zgrade Medžlisa IZ Doboj.

 

 

 

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine