digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

MIZ Tuzla: Zajednički iftar vjeroučitelja i direktora osnovnih škola

Autor: Džanan Ribić Juni 29, 2015 0

MIZ Tuzla i Aktiv vjeroučitelja osnovnih škola organizirali su iftar za vjeroučitelje i direktore osnovnih škola. Zajedničkom iftaru prisistvovao je hafiz Ahmed ef. Huskanović, glavni imam tuzlanskoga Medžlisa, kao i dr. Sead ef. Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskoga i hafiz Merim ef. Đulović, imam Gazi Turali-begove džamije

Poseban doprinos organizaciji zajedničkoga iftara dale su bivša predsjednica Aktiva vjeroučitelja osnovnih škola Munevera Hrbat Rahmanović i novoizabrana predsjednica Nedžmija Hadžić. U svom obraćanju na iftaru glavni imam hafiz Ahmed ef. Huskanović zahvalio se svim vjeroučiteljima i direktorima osnovnih škola koji su došli na iftar. Glavni imam posebno se zahvalio na uspješnoj saradnji tokom prethodnih školskih godina. Pomoćnik muftije tuzlanskoga dr. Sead ef. Seljubac, u svome obraćanju ukazao je na nekoliko problema koji opterećuju pitanje vjeronauke u osnovnim školama.

Direktori osnovnih škola koji su prisustvovali iftaru izrazili su svoje zadovoljstvo pozivom na iftar. Mišljenja su da je to lijepa i značajna novina koju treba nastaviti i u narednim godinama, kako bi se kroz dijalog lakše dolazilo do pozitivnih i adekvatnih rješenja.

Direktori nisu zaboravili da se zahvale i vjeroučiteljima za nesebičan rad u nastavi, ali i vannastavnim projektima koji su korisni za društvo u cjelini.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine