digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

B. Dubica: Podijeljeno 170 bajramskih paketića dubičkoj djeci

Autor: Nedim Botić Septembar 25, 2015 0

U sklopu obilježavanja Kurban-bajrama na području Medžlisa Islamske zajednice Bosanska Dubica, prvog dana Bajrama je upriličena podjela 170 paketića kojima su obradovani dubički mališani.

 

Od tog broja, stotinu paketića je podijeljeno u Puhalskoj džamiji, a sedamdeset u džematu Polje.

Radosnom trenutku uručenja poklona su prisustvovali i roditelji, tako da su dubičke džamije bile ispunjena i mladima i starima. Djeca su s nestrpljenjem čekala da dobiju svoju bajramsku hediju, a roditelji su, kako to obično i biva, slikali i snimali taj svečani trenutak.

Prisutnima se prigodnom besjedom obratio mr. Safet ef. Beganović, glavni dubički imam, ukazavši na važnost ovih događaja, pogotovo za djecu u ovom dijelu naše zemlje.

„Već tradicionalno, MIZ Bos. Dubica organizuje podjelu paketića i tako ćemo nastaviti i ubuduće, ako Bog da.

Znamo koliko ovaj gest pažnje znači djeci i njihovim roditeljima, pa nastojimo da udovoljimo njihovim željama shodno našim mogućnostima.

Ovom prilikom bismo se posebno zahvalili našim ovogodišnjim vakifima i donatorima paketića, hvala ima što su na ovaj mubarek-dan dodatno obradovali dubičku djecu.

Hvala im što su prepoznali potrebu da na ovaj način iskažu svoju bajramsku radost i osjećaje, te da na ovako poseban način usreće naše mališane.

Također, zahvaljujemo se i svima onima koji su proteklih godina pomagali da se realizuje projekat podjele paketića.

Svakom djetetu poklon znači mnogo, a bajramski paketić je simbol da naša djeca imaju nas koji ih volimo, pomažemo i brinemo za njih.“, istakao je mr. Beganović.

Donator ovogodišnjih paketića koji su podijeljeni u Puhalskoj džamiji je dr. Mensur Vojniković sa svojom porodicom.

Donator paketića podijeljenjih u džematu Polje je Salih Bajraktarević s porodicom.

Ovom prilikom, MIZ Bos. Dubica iskazuje zahvalnost nesebičnim i plemenitim dobročiniteljima koji su na Kurban-bajram usrećili našu djecu i moli dragog Boga da im ukabuli i u sevap upiše njihova dobra djela.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine