digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

G. Dubrave: Podjela paketića

Autor: S. MUMIĆ Oktobar 15, 2015 0

Povodom nastupanje Nove 1437. Hidžretske godine u živiničkom džematu Gronje Dubrave podijeljeni su paketići za djecu područne Osnovne škole „Dubrave“ i polaznike mektebske nastave. Akciju podjele paketića inicirali su džematlije na čelu s Harun ef. Šljivićem u saradnijm s predsjednikom Vijeća roditelja Halidom Alibašićem.

 

Efendija Šljivić upoznao je djecu o značaju hidžretske godine i preseljenja Poslanika iz Meke u Medinu. Hidžretska godina računa se od datuma preseljenja muslimana iz Meke u Medinu što je bila prekretnica da muslimani mogu slobodno ispovijedati vjeru. Prvo što je Poslanik a.s. uradio kada je došao u Medinu bila je izgradnja džamije i edukacija stanovništva, što je i cilj mektebske nastave i djece koja pohađaju školu.

-Mi smo u područnoj školi OŠ Dubrave podijelili 102 paketića za učenike od prvog do petog razreda. Na ovaj način želimo djecu podjestiti na značaj hidžre-kazao je efendija Šljivić.

U povodu Nove hidžretske godine podijeljeno je ukupno 140 paketića, a pored školaraca paketiće su dobili i polaznici mektebske nastave.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine