digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Predstavnici MIZ Sarajevo posjetili Udruženje slijepih

Autor: A. Zulić Novembar 05, 2015 0

U nizu  projekata u okviru društvene brige  Vjerskoprosvjetna služba, imami  i muallime pri Medžlisu nastoje podići nivo svijesti o potrebi kontakta i saradnje sa kategorijama lica koja očekuju  pomoć i podršku.

U svjetlu toga, 21. oktobra  organizirana  je posjeta Udruženju slijepih Kantona Sarajevo. Izvršni direktor Udruženja Fikret Zuko, naglasio je da je Udruženje osnovano 1948. godine, funkcionira u kontinuitetu od postanka do danas i broji preko 400 članova, međutim ova posjeta je prva značajnija posjeta Islamske zajednice.

Glavni imam dr. Ferid-ef. Dautović izrazio je spremnost Medžlisa za nastavak druženja i doprinos pri edukaciji  vjerskih službenika i džematlija o praktičnim postupcima koji olakšavaju slijepim osobama boravak i funkcionisanje u društvu. Malik-ef. Šljivo je dodao da imami i muallime već obilaze domove za stara lica i djecu bez  roditeljskog staranja, osobe sa slušnim i govornim poteškoćama te će druženja i saradnja sa članovima Udruženja biti nastavak  niza ugodnih druženja.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine