digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Travnik: Završena imamska kuća u Bijelom Bučju

Autor: Novembar 24, 2015 0

Uz Allahovu pomoć, a onda i podršku vrijednih džematlija džemata Bijelo Bučje, ideja za rekonstrukciju imamske kuće rodila se 01.05.2015 godine - petak poslije džuma namaza u krugu skupštine džemata. Odmah se pristupilo formiranju građevinskog odbora od deset članova, koji je verifikovao izvršni odbor Medžlisa.

 

Uz Allahovu pomoć, a onda i podršku vrijednih džematlija džemata Bijelo Bučje, ideja za rekonstrukciju imamske kuće rodila se 01.05.2015 godine - petak poslije džuma namaza u krugu skupštine džemata. Odmah se pristupilo formiranju građevinskog odbora od deset članova, koji je verifikovao izvršni odbor Medžlisa IZ Travnik.

Nije se čekalo nego se odmah pristupilo prikupljanju finansijskih sredstava, isključivo od džematlija. Nakon što se prikupio određeni iznos novca, određeno je da se 02.08.2015 akcijski poruši postojeća imamska kuća, koja je bila tijesna i dotrajala. Dobrim odzivom džematlija na akciju rušenja i uklanjanja postojeće kuće, to se završilo istog dana. Dva dana poslije tj. Da 04.08.2015 je bio prvi radni dan izgradnje nove imamske kuće.

Radovi na izgradnji su tekli a uporedo su članovi građevinskog odbora iznalazili rješenja za su finansiranje ovog projekta. Obilazili su razne adrese izvan džemata, počevši od Medžlisa IZ Travnik, Prnjavor načelnika Općine Travnik, premijera SBK, mnogih drugih pravnih i privatnih preduzeća i fizičkih lica tražeći njihovo učešće u ovom hairli djelu.

Gdje god su se članovi građevinskog odbora obratili za pomoć u većini slučajeva ta pomoć nije izostala, što u novcu, što u građevinskom materijalu.

ZA SAMO DVA MJESECA I SEDAM DANA SVI RADOVI NA IMAMSKOJ KUĆI SU ZAVRŠENI. 
Tačnije 10.10.2015 godine kuća sa dva sprata je bila potpuno opremljena, kako unutrašnji tako i vanjski radovi, te smo spremni za useljenje.

Na kraju, sta reći nego se zahvaliti Svevišnjem Allahu, a zatim i vrijednim džematlijama, građevinskom odboru te svim donatorima sa strane koji su ovim putem dio svog imetka uvakufili tražeći Allahovo zadovoljstvo. 
Molimo Allaha dž.š. Da dobročinitelja nagradi na Ahiretu najboljom nagradom. Amin ja rabbe-l-alemin.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine