digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Bosanski Novi: Završen proces kupovine kuće za džematske potrebe u džematu Prekosanje

Autor: Amir Kalender Decembar 28, 2015 0

Ovih dana Medžlis Islamske zajednice Bosanski Novi, zajedno sa džematom Prekosanje, završio je proceduru kupovine stambenog objekta za potrebe ovog džemata.

S obzirom da je porodica Šudić, 2012. godine, uvakufila 20.000,00 KM za ove potrebe, nakon želje porodice Japundža za prodajom svoje kuće u iznosu od 23,429,00 KM ista sredstva su iskorištena dok je ostatak dogovorene novčane naknade preuzeo, na svoj teret, džemat Prekosanje odnosno džematlije ovog džemata.
MIZ Bosanski Novi posebno se želi zahvaliti, na doprinosu u realizaciji ove ideje i projekta bivšem i sadašnjem glavnom imamu Elvir ef. Vakufcu i Saudin ef. Hlivnjaku, predsjedniku medžlisa Jasminu Karabegoviću, predsjedniku džematskog odbora džemata Prekosanje Ismetu Pašiću, Sanelu Mustiću kao i Zuhdiji Šabanagiću te Refiku Veletanliću koji su bili od koristi prilikom obrade podataka i dogovaranja detalja u vezi kupoprodaje.
Zahvaljujemo se i porodici Japundža na korektnosti prilikom dogovaranja detalja kao i porodici Isaković, prethodnim vlasnicima spomenute nekretnine.
Naravno, najveća zahvala pripada porodici Šudić odnosno hadži Šudić Raziji, Šudić-Allegretti Emini, Šudić-Vunić Edini, Vunić Jalili, Vunić Imani, Allegretti Leili te Allegretti Jenani koji su uvakufili za ove potrebe spomenutih 20.000,00 konvertibilnih maraka.
MIZ Bosanski Novi se zahvaljuje i Vakufskoj direkciji na čelu sa direktorom dr. hfz. Senaidom Zajimovićem i pravnikom Direkcije Husom Salihovićem na stručnoj pomoći koju su nam bezuslovno pružali tokom ovog procesa.
Molimo Uzvišenog Gospodara da spomenute nagradi, a posebnom nagradom obraduje, na ovom i budućem svijetu, članove porodice Šudić. Amin

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine