digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Mevlud u džematu Dračevice

Autor: Mirsad Fale Januar 01, 2016 0

U subotu 19. decembra 2015./08. rebiu-l-evvela 1437. h. godine, iza akšam-namaza u džematu Dračevice upriličena je mevludska svečanost povodom rođenja Božijeg poslanika Muhammeda a.s.

 

 

Na početku programa prisutne  je poselamio mjesni imam Mirsad ef.Fale ,  iskazavši zahvalnost Uzvišenom Allahu dž.š. na svim blagodatima , te naglasio važnost  ispravnog sljeđenja prakse našeg Polanika a.s., posebno u vremnu u kojem danas živimo i okolnostima u kojima se nalazimo, kazavši kako mevlud uvijek iznova podsjeća vjernike na značaj izučavanja života Božjeg poslanika Muhammeda, a.s., koji je bio milost svim ljudima.

Nakon toga usljedio je program kojeg su proučili imami: Dzafer ef.Šehić, imam u džematu Kosor, Mustafa ef. Čolakhodžić, imam u džematu Gnojnice, Haris ef.Pobrić, imam u džematu Podhum, zajedno sa omladinom džemata Dračevice, koji su učenjem Kur'ana, mevluda, ilahija i kasida, salavata i recitacija ukrasili program i dali svoj doprinos u nizu događaja i manifestacija, koji će biti realizovani u mubarek danima rebijul-evvela na području medžlisa Islamske zajednice Mostar.


Po završetku programa dovu je proučio Džafer ef. Šehić, te se pristupilo klanjanju jacije-namaza, a na veliku radost najmlađih  kući se krenulo nakon podjele slatkiša za koje se pobrinuo džematski odbor.

Molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da ukabuli ovaj ibadet  i da nam u svim stvarima tokom naših kratkih života bude uzor naš poslanik Muhammed s.a.v.s. Amin!

 

                                                                                                           

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine