digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Medžlis Bihać: Kamen-temeljac za novu zgradu Medžlisa

U nedjelju 28.02.2015 god. u prostorijama nove Gradske džamije održana je redovna Skupština medžlisa IZ-e Bihać. Nakon utvrđenog kvoruma prisutni su pristupili izboru radnog predsjedništva u koje su jednoglasno izabrani za predsjednika Zulić Vahid i zamjenika predsjednika Jašarević Nermin.

 

Na dnevnom redu prisutni su razmatrali slijedeće tačke:

1. Izvještaj o radu medžlisa IZ-e Bihać za 2015. god.
2. Izvještaj vjerskoprosvjetne službe medžlisa IZ-e Bihać za 2015 god.
3. Financijski izvještaj medžlisa IZ-e Bihać za 2015 god.
4. Analiza financijskog izvještaja i opće smjernice medžlisa Bihać za 2016. god.
Svi izvještaji su usvojeni jednoglasno. Izvještaje o radu medžlisa Bihać i vjersko prosvjetne službe podnijeli su predsjednik Enver Moranjkić i gl. imam Mensur ef. Ćehić. Zahvaljujući njihovom radu i aktivnostima članova Izvršnog odbora, medžlis Bihać je u 2015. god. uveo centralizaciju sredstava članarine (vazife) i jedini je takav na području Bihaćkog muftijstva.

U vjerskim aktivnostima i financijskom poslovanju medžlis Bihać bilježi svake godine sve bolje rezultate. Posebno su bili prepoznatljivi radovi na adaptaciji i izgradnji džematskih kuća, mezarja, radovi na Gradskoj džamiji, te radovi na opremanju i adaptaciji prostorija u kojima se nalazi medžlis. Pored redovnih aktivnosti shodno svojim mogućnostima u 2015. godini vjerskoprosvjetna služba medžlisa Bihać je opremila 13 mekteba sa nastavnim pomagalima, zavisno po potrebi mekteba.

Od prošle skupštine medžlis Bihać su posjetile i 3 državne inspekcije, zadnja je prije nekoliko dana bila Inspekcija za indirektno oporezivanje koja je u svom izvještaju navela da prema svim fakturama medžlis Bihać nema ni jednu jedinu nepravilnost u financijskom poslovanju.

Radovi na Gradskoj džamiji se polagano privode kraju. Ostalo je još malo uređenja u unutrašnjosti džamije a trenutno se radi na uređenju jednog dijela njenog dvorišta i priključku na energetsku mrežu.

Jedna od zapaženih aktivnosti koja je planirana za 2016. god. je postavljanje kamena temeljca za izgradnju nove zgrade medžlisa Bihać. U svojim diskusijama prisutni su iskazali svoje zadovoljstvo kvalitetom uspjeha i podršku Izvršnom odboru i radu rukovodstva medžlisa IZ-e Bihać.

Nakon sastanka prisutni su nastavili svoje druženje uz zajednički ručak.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine