digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Član Skupštine Medžlisa mr. Rašid Kasumović “Zlatni aktivista u 2015.”

U nedjelju, 28. februara u Tuzli povodom Dana nezavisnosti BiH održana je Svečana i radna skupština Udruženja „Prosvjetitelj – Muallim“ – Srebrenica. Skupštini je prisustvovalo više od 250 članova i gostiju koji su stigli iz svih krajeva naše domovine.

Pored članova Udruženja Skupštini su prisustvovali izaslanik muftije tuzlanskog hafiz Ahmed-ef. Huskanović, glavni imam MIZ Tuzla, Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja „Majke Srebrenice“, Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja „Žena-žrtva rata“, Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad, Nisvet Mujanović, savjetnik federalnog ministra za raseljena lica, Azemina Ahmedbegović, predsjednica „Gračaničkog keranja“, Salih Brkić, novinar, Ismet Bećar, urednik i voditelj Radia Bir, reditelji Avdo Huseinović i Enes Hotić, urednici portala saff.ba i akos.ba Abdusamed Bušatlić i Esed Ivojević, Zijad-ef. Vehabović, glavni imam MIZ Puračić, Haris-ef. Mustajbašić, glavni imam MIZ Zvornik, Adnan-ef. Jusić, glavni imam MIZ Bosanski Brod kao i mnogi drugi.

Udruženje „Prosvjetitelj“ tradicionalno odaje priznanje istaknutim članovima društvene zajednice za njihov doprinos u afirmaciji univerzalno pozitivnih vrijednosti i njihovoj borbi za Bosnu i Hercegovinu i borbi za vjeru, državu i naciju. Ove godine priznanje zlatna plaketa „Zlatni grb Udruženja“ dobilo je 30 istaknutih ličnosti..

Zlatne plakete „Zlatni aktivista u 2015. godini“ dobilo je 15 članova Udruženja među kojima je i član Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Travnik mr. Rašid Kasumović.

Veterani Udruženja, njih 11 su dobili sat sa posvetom. 

Na osnovu postignutih rezultata i nesebičnog doprinosa u realizaciji programskih ciljeva u 2015. godini članu općinskog tima Travnik Abdurahmanu Brkiću dodjeljena je zahvalnica Udruženja. Također su dodijeljene i novčane nagrade u iznosu od 100 KM a dobitnik je između ostalih i Almir Duvnjak, također član tima Travnik.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine