digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Konjic: Humanitarne aktivnosti džemata Šunje

Predvođeni svojim imamom Jasmin ef. Ahmićem, predstavnici džemata Šunji danas (četvrtak 03.03.2016.g.), su podijelili humanitarnu pomoć za tri ugrožene familije na području Konjica. U izjavi povodom ove humanitarne akcije Jasmin efendija se zahvalio svima koji su mu pomogli u realizaciji te spomenuo i ostale aktivnosti realizirane u ovom džematu u proteklom mjesecu:

 

"Prvenstveno hvala mojim džematlijama iz Šunja koji su se zaista odazvali ovoj akciji maksimalno. Zatim,hvala momcima iz Omladinskog udruženja Tempo Vogošća koji su prevalili po ovom kišnom vremenu put od Vogošće do Konjica .Hvala i udruženju "Žena za ženu" iz Konjica,koji su bili s nama dio ovog hajirli djela. Hvala i djevojci-novinarki radio Konjica koja je medijski propatila ovo hairli djelo...Sve tri familije su dobile pomoć u vidu hrane i novca. Da nam dragi Allah ukabuli svima! Inače, u mjesecu februaru u džematu Šunji je bilo nekoliko aktivnosti, od kojih posebno želimo izdvojiti predavanje koje je održao hafiz Ammar ef. Bašić, profesor Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, a koje je jedno u nizu predavanje koje organizujemo u ovom džematu, sa ciljem da se vjerski život unaprijedi, te da se na ovakav način džematlije obogate vjerskim znanjem.

 

Sredinom mjeseca februara pored imamskog stana u Šunjima izgrađena je i napravljena garaža za automobil, čime je dodatno unaprijeđen imamski stan. U radu sa omladinom možemo istaći omladinsko sjelo koje je održano 28.02.2016. godine u imamskom stanu gdje sam na neki način u ulozi domaćina pozvao omladinu na "neoficijelno" druženje i izvan samih džamijskih prostorija, uz razgovor, kahvu, čaj.... Nadam se da će ovakva druženja postati praksa u ovom džematu, obzirom da se ima u planu jednom mjesečno praviti sjelo na koje će biti pozivana omladina iz ovog džemata"

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine