digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Džemat Lisac jedan od pozitivnih primjera u Novom Travniku

Na Svečanoj sjednici općinskog vijeća održanoj 14. juna povodom Dana općine Novi Travnik, Džemat Lisac je dobio javno priznanje koje Općina dodjeljuje svake godine istaknutim ličnostima, organizacijama i grupama.

Ove godine Džemat Lisac je jedan od dobitnika javnog priznanja - Pohvala Općine Novi Travnik za afirmaciju pozitivnih vrijednosti, promovisanju i doprinosu Novom Travniku u različitim oblastima. Istaknuto je da je Džemat Lisac jedan od pozitivnih primjera i priča u Novom Travniku. Toliko pozitivne energije, uspješnih projekata i realizovanih ideja se može ostavariti samo timskim duhom. Doprinos razvoju općine Novi Travnik, te unapređenje i afirmaciju Novog Travnika ogleda se u infrastrukturnom razvoju lokalne zajednice, socio – kulturnom i društvenom doprinosu, obrazovnom doprinosu kao i promocija općine Novi Travnik

Inače, Džemat Lisac je jedan od deset džemata koji egzistiraju na području MIZ Novi Travnik. Poslije gradskog džemata, Lisac broji najviše članova. Džemat Lisac obuhvata naselja: Lisac, Petaci, Pričani, Monjići, Stara Opara, Reput, Božići i Turalići. Imam Džemata Lisac je Ređo ef. Sarajlić koji ovu službu obnaša 36 godina u ovom džematu.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine