digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Formiranje Aktiva omladine MIZ Vitez

Autor: Kemal Bešić Novembar 01, 2016 0

Omladina Medžlisa Islamske Zajednice Vitez djeluje već neko vrijeme i uspješno realizira već nekoliko projekata. Potaknuti time su došli na ideju da zvanično formiraju Aktiv omladine MIZ Vitez.

 

Njihov cilj je jednostavan, nadaju se pozitivnom odzivu, a to je da se skupe u jednom zajedničkom interesovanju kojem je prvenstveno cilj upoznavanje, druženje, učenje te sudjelovanje u hajr projektima koje će ako Bog da zajedničkim snagama i idejama realizovati uz pomoć svih članova.

Neki od njihovih uspješno realiziranih projekata su : 

-          iftar za prošli mjesec Ramazan kojem je prisustvovalo 180 postača,

-          posjeta starih džematlija uoči mjeseca Ramazana,

-          jednodnevni izlet u Zagreb gdje smo posjetili Islamski centar,

-          organizovanje omladinskih sijela u džematima MIZ Vitez te niz drugih uspješnih projekata.

Njihovi planirani projekti za budući period su organizovanje iftara za idući mjesec Ramazan, organizovanje izleta i ekskurzija, omladinskih sijela, pomoć socijalno-ugroženim porodicama, organizovanje sanitarnih paketa te iznenađenja za djecu koja pohađaju mektebsku nastavu i drugo.

Posebno ističu dva projekta. To su „Škola Islama“ koja počinje 3.novembra iza jacije namaza a održavat će se svakog četvrtka. Zatim kurs arapskog pisma(sufare) i kurs učenja Kur'ana koji počinje 5.novembra, a kurs je planiran svake subote i nedelje.

Ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane da se priključe navedenim projektima i pozivaju svu omladinu da se priključi u Aktiv omladine MIZ Vitez. Sve informacije možete pronaći na njihovoj facebook stranici Aktiv Omladine MIZ Vitez. 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine