digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Kamen-temeljac za džamiju na Volijaku

Autor: Amel Aganović Novembar 17, 2016 0

U srijedu, 16.11.2016. godine sa početkom u 11:00 sati svečano je postavljen kamen temeljac za izgradnju džamije u naselju Volijak, Medžlis islamske zajednice Jajce.

Projekat izgradnje džamije realizovat će se, ako Bog da, donatorskim sredstvima od Kuvajtske organizacije Džem'ijjetu-n-nedžatu-l-hajrijje, a posredstvom Vakufske direkcije Sarajevo.  Prije samog čina postavljanja kamena temeljca prisutnim gostima obratio se glavni imam Medžlisa islamske zajednice Jajce, koji je naglasio važnost izgradnje u materijalnom i duhovnom smislu. Naglasio je da je u ovome naselju prije bio mekteb i da su bili mezari nekad davno. Nakon glavnog imama prisutne goste poselamio je predstavnik donatora g-din Abdurahman El-Džadir koji je poselamio sve prisutne od direktora Organizacije g-dina El-Ensarija. Prisutnim gostima obratio se i direktor Vakufske direkcije Sarajevo dr. Senaid Zajimović koji je naglasio da g-din El-Ensari puno voli Bosnu, Bošnjake i da rado pomažu projekte kao što je ovaj Medžlisa IZ Jajce. Direktor Vakufske direkcije pohvalio je rad Medžlisa na čelu sa glavni imamom Zehrudin-ef. Hadžić.

Na samom kraju prisutnim gostima obratio se i Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović koji je istakao važnost džamija, te je pohvalio organizovanost i preciznost rada Medžlisa Jajce, koji se ističe svojim projektima i radom. Postavljanju kamena temeljca prisustvovali su i načelnik općine Jajce g-din Edin Hozan, Zastupnik u Federalnom Parlamentu g-din Bajro Makić, imami MIZ Jajce, kao i drugi predstavnici isntitucija sa područja općine Jajce. Kamen temeljac postavili su: Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, direktor Vakufske direkcije dr. Ahmed-ef. Adilović, Abdurahman El-Džadir (predstavnik donatora) i glavni imam Medžlisa Jajce Zehrudin-ef. Hadžić. Na kraju je dovu proučio Muftija dr. Ahmed-ef. Adilović. Molimo Uzvišenog Allaha da ukabuli donatorima a da buduća džamija bude u funkciji džematlija i zajednice muslimana. 

                                                                                                            

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine